Yüksek Askeri Şûra 4 Aralık'ta toplanıyor

Yüksek Askeri Şûra 4 Aralık'ta toplanıyor

Yüksek Askeri Şûra 4 Aralık'ta toplanıyor

KURBAN Bayramı nedeniyle 4 Aralık’a ertelenen Yüksek Askeri Şûra’nın gündemi oldukça yoğun. Güz dönemi olağan toplantısının ağırlığını TSK’nın politikaları oluşturuyor. Toplantıda, gündemde olmamasına rağmen askeri personelle ilgili iddiaların da ele alınması bekleniyor.


Kritik konular 4 Aralık’ta masada 
Yüksek Askeri Şura’nın güz dönemi olağan toplantısı 4 Aralık Cuma günü Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda yapılacak. Daha önceden 1 Aralık’ta yapılması öngörülen toplantı, Kurban Bayramı nedeniyle 4 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile TSK’daki Orgeneral-Oramiral rütbesindeki subaylar katılacak. Toplantıda, başta “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” olmak üzere, son dönemde gündeme gelen “Kafes Operasyonu” iddiaları ile Ümraniye soruşturması kapsamında önce gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan subaylar ve TSK içinde özellikle son dönemde seslendirilen “cunta” faaliyeti iddialarının ele alınması bekleniyor.

Bölgesel gelişmeler ele alınacak
Güz dönemi toplantısının Ağustos başındaki YAŞ’tan farkını, terfilerin gündemde bulunmaması ve ağırlıklı olarak TSK’nın politikalarının ele alınması oluşturuyor. Toplantıda, gündemde olmamasına rağmen askeri personelle ilgili iddiaların da ele alınması bekleniyor. YAŞ toplantısında, bölgesel gelişmeler de ele alınacak.

Yüksek Askeri Şura’nın daha önceden ay başında yapılması öngörülen toplantısı Kurban Bayramı nedeniyle 4 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek. YAŞ’ta askeri personelin de durumu görüşülecek.