Yörükler Beydağı’nda

Yörükler Beydağı’nda

Yörükler Beydağı’nda

Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı Yazır Köyü Yaylası’nda bu yıl 5’incisi düzenlenen Beydağları Yayla Şenlikleri, yaylalarda yaşayan Yörükleri bir araya getirdi. Korkuteli İlçesi,Yazır Köyü’nün bin 900 rakımlı yaylasında yapılan Beydağları şenliklerine katılan binlerce vatandaş gün boyunca eğlencenin tadını çıkardı. Gelenek göreneklerini canlandıran Yörükler, çeşitli yarışmalar da yaptılar.

Yöresel kıyafetler göz aldı

Kendilerine has renkli kıyafetlerini giyen yörüklerin hazırladıkları oyunlar büyük alkış aldı. Şenlikte Akkoç köyü ekibinin “Arap Şeytan” isimli oyunu büyük ilgi gördü. Yazır köyü muhtarı Muzaffer Ünlü, “Şenliğe gösterilen yoğun ilgiden çok memnunuz. Toplanan tüm gelirler köyümüze hizmet olarak dönüyor” dedi.Yöresel kıyafetleri ile yaylaya gelen genç kızlar ve efeler halk oyunları oynayarak vatandaşları coşturdular.

Geleneklerini canlandırdılar
Yazır Köyü yaylasında 5. defa buluşan yörükler hasret giderdi, gelenek göreneklerini oyunlarla canlandırdı. Beydağları Yayla Şenlikleri’nde Akkoç köyü ekibinin “Arap Şeytan” isimli oyunu ise büyük ilgi gördü.