Yoğun bakım ve acil servislerdeki kurulan tezgah. Özel hastanelerin oyunu

Yoğun bakım ve acil servislerdeki kurulan tezgah. Özel hastanelerin oyunu

Fatura vermeyerek korona testlerinde yüksek ücret almaya devam eden özel hastanelerin bir numarası daha ortaya çıktı. İddiaya göre özellikle küçük hastaneler yoğun bakım ve acil servislerini kantin kiralar gibi taşeron ediyor. Devletten alması gereken payların ödeme gecikmesi nedeniyle bu yola giden hastaneler acil servis ve yoğun bakımlarda yaşanan olaylarda da sorumluluktan kurtuluyor.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Özel hastanelerin bir numarası daha ortaya çıktı. İddiaya göre, özellikle küçük hastaneler acil servis ve yoğun bakımlarını kantin kiralar gibi taşeron ediyor. Yoğun bakım ve acil servislere gelen hastalara karşın devletten alması gereken payların ödenmesinde yaşanan gecikmelerden mağdur olan hastanelerin böyle bir uygulamaya gittiği, ayrıca bu uygulama ile acil servis ve yoğun bakımlarda yaşanan olaylarda da hastanenin sorumluluktan kurtulduğu belirtiliyor.

FATURA VERMEDEN YÜKSEK ÜCRET ALMAYA DEVAM

Özel hastanelerin korona virüs test ücretlerinde 500 ila 700 lira arasında ücret aldığı ortaya çıkmış, bu gelişme üzerine Sağlık Bakanlığı test ücretlerini 250 TL üst limit olarak sınırlandırmıştı. Ancak hastaneler bu işlem karşılığında hastalara fatura vermeyerek yüksek ücretler almaya devam ediyor.

MUAYENE ŞARTI GETİRDİLER

Diğer taraftan özel hastanelerde korona belirtisi gösteren hastalara test öncesi muayenenin zorunlu tutulduğu ve muayene ücreti olarak da 400 ila 800 TL arası ücret alındığı Hürriyet gazetesinden İdris Emen’in haberiyle ortaya çıkmıştı.

ACİL SERVİS VE YOĞUN BAKIMLAR TAŞERONA

Özel hastanelerin bir numarası daha ortaya çıktı. İddiaya göre özellikle küçük hastaneler acil servis ve yoğun bakımlarını doktor, uzman ve sağlıkçılara kantin kiralar gibi taşeron ediyor. Bu şekilde acil servis ve yoğun bakım kiralayan doktorlar arasında ise 5 ila 10 tane acil servis ve yoğun bakım sahibi olanlar var.

HASTANE SORUMLULUKTAN KURTULUYOR

Yoğun bakım ve acil servislere gelen hastalara karşın devletten alması gereken payların ödenmesinde yaşanan gecikmelerden mağdur olan hastanelerin böyle bir uygulamaya gittiği, ayrıca bu uygulama ile acil servis ve yoğun bakımlarda yaşanan olaylarda da hastanenin sorumluluktan kurtulduğu belirtiliyor.