Şarkıcı Tarkan, ülkenin neredeyse tek gündemi olan yeni şarkısı “Geççek” hakkında YouTube Shorts aracılığıyla açıklamalarda bulundu. Tarkan, şarkının hikayesini dinleyici kitlesiyle paylaştı.
Koronavirüs salgınının zor ve ağır şartlarındayken şarkıyı kaleme aldığını ifade eden Tarkan, “Bir yıl kadar önce ruh halimin çok iyi olmadığı bir dönemden geçtim. Pandemi, dünyada olup biten üzücü olaylar, insanlığın endişe verici gidişatı, doğanın yok edilişi gibi bir sürü şey beni çok olumsuz etkilemiş, umudumu kaybeder gibi olmuştum. O anlarda bu şarkının melodi ve sözleri içimde yankılandı.
“Geççek geççek elbet bu da geççek, gör bak umudun gününü gün etçek”. Hepimize iyi gelecek bir şarkı yazmalıyım dedim. Belki bu şarkı bizi biraz teselli eder, bize moral verir, umut olur diye düşündüm. Dilerim ki “Geççek” yüzünüzde bir gülümsemeye vesile olur ve hepimize iyi gelir” ifadelerini kullandı.
İZLENME REKORLARI KIRDI SİYASETE DE DAMGA VURDU
Şarkı; YouTube’da kısa sürede trendlere girerken 6 milyon görüntülenme ve 500 binin üzerinde beğeni aldı. “Geççek” adlı şarkının sözleri pandemi dönemini anlatsa da sözleri güncel siyasete gönderme olarak nitelendirildi ve sosyal medyanın gündemini oluşturdu. Hükümet yandaşı yazarlar, ‘Geççek’ şarkısını “CHP’nin sipariş ettiğini” söylemeye kadar vardırdı işi.
“Gitçek gitçek geldiği gibi gitçek / Her şeyin sonu var, bu çile de bitçek / Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman” gibi dizeler içeren şarkının kilibi siyasi tartışma programlarının da konusu olunca, yandaş medya Tarkan’ı karalama kampanyasına başladı. Arkasında FETÖ olduğu imalarıyla haber yapmaya başladı.
YALANI YAZDILAR SONRA SİLDİLER
Sabah ve A Haber ile başlayan yalan haber karalaması yandaş birçok site tarafından kopyalanarak yayımlandı. Sabah A Haber ve Melih Gökçek’in oğluna ait Beyaz Gazete, “şarkının klibinde bilgisayar başında altında şort, üstünde gömlek kravatla rol alan Ş. A’nın FETÖ soruşturması kapsamında KHK ile meslekten ihraç edilen eski bir öğretmen olduğunu duyurdu. Yurtdışına çıkış yasağı olduğunu belirtti. Ş. A’nın adı bir örgüt üyesinin ifadesinde örgüt sohbetlerine gelip giden, örgütün sendikasına üye olan bir kişi olarak geçiyor” diye yazdı.
Ancak haberin doğru olmadığı ortaya çıkınca haberi tüm sitelerden sildiler ancak Google’da tüm karalama haberlerinin çıkmasını önleyemediler. Haberlere tıkladığınızda sadece ana sayfaya ulaşıldığı görülüyordu.
Yandaş medyanın yalan haberleri, sosyal medyada, “Kim olduğu bile belli olmayan birinin ifadesine dayanıp, o ifadede ‘sohbetlere gidip gelen bir insan olarak’ geçmesini bile suç unsuru sayıp, resmini basarak hedef göstermek, yalan, dedikodu haberleriyle insanların hayatlarıyla bu kadar kolay oynanamaz diye eleştirildi.