Yılbaşı yemeği önerisi için kestaneli iç pilavlı tavuk dolma tarifi, kolay ve pratiktir. Tavuk iyice temizlenip yıkanır. Hazırlanan pilav tavuğun içine doldurulur, birkaç kürdan ya da iğne-iplik yardımıyla kapatılır. Her tarafına limon suyu sürülür, tuz ve baharatlarla tatlandırılır. İşte, Kestaneli iç pilavlı tavuk dolma yapılışı...
KESTANELİ İÇ PİLAV MALZEMELERİ
2 su bardağı pirinç
200 gram kestane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
3,5 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 soğan
YILBAŞI KESTANELİ YILBAŞI PİLAVI NASIL YAPILIR?
Ilık suda beklettiğiniz pirinçlerin sularını iyice süzün.
Kestanelerin kabuklarına minik çizikler atın ve kaynar suyun içerisinde yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
Çıkarıp henüz sıcakken kabuklarından ayıklayın ve büyük parçalar halinde doğrayın.
Derin bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı alın.
İçerisine minik minik doğranmış soğanları ekleyin.
Ardından pirinçleri ilave edin ve saydamlaşana kadar kavurun.
Üzerine tavuk suyu ve su karışımını, ayıklanmış kestaneleri, kuş üzümlerini, tuz ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Piştikten sonra ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
Kestaneli yılbaşı pilavınız hazır! Afiyet olsun.
Çocukları tehdit eden gizli tehlike
Hamilelik döneminde hangi testler yapılmalıdır?
Kadınlarda en sık görülen kanser türü!
Büyük Tarihçi Muhiddin Nalbantoğlu'na saygıyla son tarih programını yayınlıyoruz
Remzi Özdemir yorumladı|Borsa coştu, Dolar düştü Piyasalarda bayram havası mı var?
Asgari ücrete yapılacak zamdaki gizli sır