Yılbaşı kestaneli iç pilav nasıl yapılır? Kestaneli iç pilav tarifi ve malzemeleri

Yılbaşı kestaneli iç pilav nasıl yapılır? Kestaneli iç pilav tarifi ve malzemeleri

Kestaneli iç pilav tarifi yılbaşı sofrası için hummalı hazırlık yapanlar için sıkça araştırılıyor. Kestaneli iç pilavını herkes tarafından merak edildi. Normal iç pilav malzemelerine haşlanmış kestaneyi ekleyerek de yapabilirsiniz. İşte kestaneli iç pilav tarifi ve malzemeleri...

Yılbaşı yemeği önerisi için kestaneli iç pilavlı tavuk dolma tarifi, kolay ve pratiktir. Tavuk iyice temizlenip yıkanır. Hazırlanan pilav tavuğun içine doldurulur, birkaç kürdan ya da iğne-iplik yardımıyla kapatılır. Her tarafına limon suyu sürülür, tuz ve baharatlarla tatlandırılır. İşte, Kestaneli iç pilavlı tavuk dolma yapılışı...
KESTANELİ İÇ PİLAV MALZEMELERİ
2 su bardağı pirinç
200 gram kestane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
3,5 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 soğan

YILBAŞI KESTANELİ YILBAŞI PİLAVI NASIL YAPILIR?
Ilık suda beklettiğiniz pirinçlerin sularını iyice süzün.
Kestanelerin kabuklarına minik çizikler atın ve kaynar suyun içerisinde yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
Çıkarıp henüz sıcakken kabuklarından ayıklayın ve büyük parçalar halinde doğrayın.
Derin bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı alın.
İçerisine minik minik doğranmış soğanları ekleyin.
Ardından pirinçleri ilave edin ve saydamlaşana kadar kavurun.
Üzerine tavuk suyu ve su karışımını, ayıklanmış kestaneleri, kuş üzümlerini, tuz ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Piştikten sonra ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
Kestaneli yılbaşı pilavınız hazır! Afiyet olsun.