Yiğidolar, zirvede tek başına kaldı

Yiğidolar, zirvede tek başına kaldı

Yiğidolar, zirvede tek başına kaldı

ESKİŞEHİRSPOR’u evinde 1-0 mağlup etmeyi başaran Sivasspor, takipçisi Trabzon’un  3 puan önünde liderliğini sürdürdü.  

Yiğidolar tutulmuyor
Sivas Eskişehir karşısında aldığı üç puanla, rakipleriyle arayı açmaya devam ediyor. Tek gol Kamanan’dan geldi. Faruk’un ceza sahasında topu elle oynamasını Süleyman Abay es geçti

Sivas, Eskişehir engelini zor da olsa aşmayı başardı: 1-0. 7. dakikada  Sezer, topu ceza alanı içerisindeki Kamanan’a doğru gönderdi. Bu oyuncunu vuruşuyla top ağlara gitti: 1-0. 36’da konuk takımın korner atışında Anderson, kaleye gönderdiği topu çizgi üzerinde Abdurrahman kesti. 42’de Bülent’in sert vuruşunda Faruk’tan seken top Petkoviç’te kaldı.

Pozisyon var gol yok

48’de Kamanan’ın vuruşunda defansa çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı. 73’de Poljak’ın vuruşunda kaleci Petkoviç topu sektirdi. Kaleciden dönen topu Bilica, kornere gönderdi. 83’de Musa’nın ceza sahası dışından yerden sert vuruşunda kaleci İvesa, topu güçlükle çeldi. Kaleciden dönen topu Mehmet tamamlamak istedi. Kaleci İvesa, bir kez daha gole izin vermedi. Balili vurdu direkten döndü.

MAÇTAN NOTLAR
Şampiyon Anadolu’dan
* Maç öncesi stat hoparlöründen Trabzon ve F.Bahçe’nin önceki gün aldığı mağlubiyetler hatırlatılarak, Sivassporlu taraftarlardan takımlarına şampiyonluk yarışında çok iyi destek vermeleri istendi. Taraftarlar, “Bu sene şampiyon Anadolu’dan” tezahüratı yaptı.
* Sivas sahaya “Daha iyi bir gelecek, daha güçlü bir Türkiye için vergi verin” yazılı pankartla çıktı. Her iki takımın futbolcularının, maç başlamadan önce sahada bir araya gelerek galibiyet yemini ettikleri görüldü. 5 derce sıcakta oynanan karşılaşmaya kırmızı-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.
* Bir dönem Sivas forması giyen Anderson,  Sivasspor yedek kulübesine giderek eski takım arkadaşlarına başarılar diledi.


Eskişehir taraftarları yürüdü
Eskişehirspor’lu taraftarlar hakem hataları gerekçesiyle Merkez Hakem Kurulu ve Futbol Federasyonu’nu protesto etti. Porsuk Bulvarı’nda bir araya gelen 1965’liler Derneği üyeleri, “Eskişehirspor’u sahipsiz mi zannettiniz?” yazılı pankart taşıdı. Dernek Başkanı Mustafa Akgören, “Bu sezon 6 maçta 11 puanımız çalındı. Şu anda 35 puanımız olacaktı. Eskişehirspor sahipsiz değildir. Tepkiler hakkımız verilene kadar devam edecek” dedi.

STAT: 4 Eylül
HAKEMLER: Süleyman Abay, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz
GOL: (Dk.7) Kamanan (Sivasspor)
SARI KARTLAR: Diallo (Sivas), El Saka, Sezgin, Engin (Eskişehir)