YGS’de 2 soru iptal edildi

YGS’de 2 soru iptal edildi

ÖSYM Başkanı Demir YGS'de 2 sorunun iptal edildiğini duyurdu. r.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir açıklamasında "13 Mart 2016'da gerçekleştirilen  Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap  anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi  ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel  matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal  edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun "A" olarak girilmiş cevabının "D"  olarak değiştirilmesine karar verildi." ifadelerini kullandı.

İŞTE İPTAL EDİLEN İKİ SORU

fft16_mf6778967.jpeg

fft16_mf6778966.jpeg

fft16_mf6778961.jpeg

 

YGS SONUÇLARI YARIN AÇIKLANIYOR!

13 Mart 2016 Pazar günü YGS'ye giren öğrenciler merak içinde YGS sınav sonuçlarını bekliyor. ÖSYM'nin açıkladığı tarihe göre YGS sınav sonuçları 25 Mart'ta açıklanacak. YGS sınav sonuçlarına nereden ulaşacağınıza haberimizden görebilirsiniz.

8 yıllık örgün eğitim öğretim günümüzde artık şu şekilde işlenmektedir; ilk 5 yıl ilkokul ve son 3 yıl ortaokul olarak iki aşamalı olmuştur. Ortaokul daha çok liseye hazırlama adına bilgi düzeyine geçişi temsil etmektedir. İlk 5 yıl ise temel eğitim olan okuma yazma gibi eylemlerin çocuklarımıza öğretilmesi ve ders öğretilmesinden oluşmaktadır.

Ortaokuldan sonra liseye geçiş yapabilmek için bir sınava girmemiz gerekmektedir. Bu sınav geçtiğimiz yıllarda başka bir sistem ile değiştirilmiştir. Yeni sistemimizin ismi TEOG’dur. Yani Temel Öğretime Geçiş sınavıdır. Bu sınav sonucuna göre puanımızın ve uygun olduğumuz bir liseye yerleştiriliriz. Lise hayatımızda 4 yıl sürmektedir. Liseden mezun olmak için 4 yılı tamamlamamız gerekmektedir. Ve lise bizi üniversite sınavına hazırlama kapsamında aldığımız eğitimi vermektedir. Liseden mezun olduğumuz zaman bir sınava daha girmekteyiz. Bu sınav üniversite için girmiş olduğumuz ilk sınavdır. Ve sınav iki aşamada yapılmaktadır. YGS ve LYS olarak ikiye ayrılmış olan sınav düzeni şu şekildedir; ilk sınav ve genel sınav olan YGS sınavının baraj puanını geçtiğimizde ikinci sınav olan LYS’ye girmeye hak kazanmış olacağız. YGS yani açılımı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile bir üniversiteye gidebilmek mümkündür. Ancak bu üniversiteler genellikle 2 yıllık olup, daha çok meslek lisesi okumuş olan adaylar tarafından tercih edilmektedir.

YGS sınavından sonra barajı geçmiş olup devam etmek adaylarımız LYS yani Lisans Yerleştirme Sınavına gireceklerdir. Bu sınav lisede seçmiş olduğumuz sayısal, eşit ağırlık veya sözel gruplarının ayrı ayrı girmiş olduğu sınavdır ve lisede okumuş olduğumuz alanlara göre meslek seçimi yapabileceğimiz bir sınavdır. Bu nedenle lisans olarak adlandırılmıştır.

YGS puanlama sistemi şu şekildedir;

YGS 1 ve YGS 2 – Sayısal ağırlıklı olan kısmıdır. Buradan Temel Matematik ve Fen Bilimleri netlerinizi görebilirsiniz.

YGS 3 ve YGS 4 – Sözel ağırlıklı olan kısmıdır. Buradan Sosyal Bilimler ve Türkçe netlerinizi görebilirsiniz.

YGS 5 ve YGS 6 – Eşit ağırlıklı olan kısmıdır. Buradan Türkçe ve Temel Matematik netlerinizi görebilirsiniz.

Bu bölümlerin netlerine göre internet üzerinde oluşturulmuş puan hesaplama bölümünden puanınızı hesaplayabilirsiniz. Hesapladığınız puana okul puanınız dahil olmayacaktır. YGS sınav sonuçları genellikle sınavdan 1 hafta sonra veya 15 gün sonra açıklanmaktadır. Bu yılda YGS sınav sonuçları 25 Mart'ta açıklanacak. YGS sınav sonuçlarına ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden ulaşabilirsiniz. YGS sınav sonuçları için T.C. kimlik numaranız ile şifrenizi kullanmanız gerekiyor. Açılacak sayfada YGS sınav sonuçlarına erişim sağlayabileceksiniz. YGS sınav sonuçlarından sonra LYS'nin olmasını bekleyecek ve hayallerinize bir adım daha yaklaşacaksınız. YGS sınav sonuçları ile ilgili linke yukarıdan erişebilirsiniz.