Türk mutfağında kara şimşek adıyla bilinen, çok sevilen yeşil mercimek sağlığa olan etkisinin yanında Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Siz de evinizde kolayca bu yemeği pişirmek isterseniz gerekli malzemeler ve yemeğin yapılışı haberimizde.
YEŞİ MERCİMEK PİŞİRMEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
1’er adet soğan ve domates
1 adet küçük boy kırmızı biber
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
Tuz, pulbiber
YAPILIŞI
Soğan ve domatesin kabuklarını temizleyip küp doğrayın. Biberleri ince kıyın. Tereyağını bir tencereye alıp soğanı ilave edin ve rengi dönene dek kavurun. Daha sonra biber, domates ve salça ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra suyunu katın. Kaynamaya başlayınca yıkanıp süzülmüş mercimeği tencereye ilave edin. Tuz ve pulbiber katın. Mercimek yumuşayana dek pişirip ocaktan alın.