Yerel seçim 2009

Yerel seçim 2009

Yerel seçim 2009

SHP’den beklenen karar: Yerel seçimlere girmiyoruz
SHP Parti Meclisi (PM), 29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimlere katılmama kararı aldı. SHP basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, PM, Ankara’da Murat Karayalçın’ın, İstanbul’da ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmalarının Türkiye için yaşamsal önem taşıdığı gerekçesiyle, SHP’nin, 29 Mart yerel seçimlerine katılmamasına karar verdi. PM toplantısında ayrıca boşalan Genel Sekreterlik görevine Erdoğan Dinçel, MYK üyeliğine de Şevket Açıkelli seçildi.

++++


Belediyenin gıda ihalesi YSK kararı gereğince iptal edildi
Balıkesir Belediyesi’nce 16 Şubatta yapılacağı duyurulan ve CHP’lilerin eleştirilerine neden olan bin kolilik “muhtelif gıda alımı ihalesi” nin Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararı doğrultusunda iptal edildiği bildirildi. Belediyenin ihale yoluyla 2 litre mısır yağı, 2’şer kilogramlık toz şeker, arpa şehriye, makarna, böreklik un, birer kilogramlık pirinç, kuru fasulye, nohut, kırmızı mercimek, 250 gramlık margarin, 750 gramlık yemeklik tuz, 1.5 kilogramlık reçel, 500 gramlık çay paketleri ile 5’li paket el sabunundan oluşan bin koli erzak almak istediğini bildiren CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, ihalenin yaklaşan yerel seçimler öncesinde yapılmasını manidar bulduklarını, erzakın “seçim rüşveti olarak” vatandaşlara dağıtılmak için satın alınmak istendiğini öne sürdü.  (AA)


+++++


Ahmet Türk:Dağıttığınız o çamaşır makineleri sizi temizlemez
 
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Dağıttığınız binlerce çamaşır makinesi sizi temizlemeye asla yetmez” diye seslendi. Türk şunları söyledi: “Suyu olmayan köye çamaşır makinesi gönderiyorlar. ’Oyunuzu verirseniz, suyunuzu da seçimlerden sonra getiririz’demeye getiriyorlar. Bu aşağılama değildir de nedir? Siz gerçek yüzünüzü çamaşır makineleriyle aklayacağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.  ’Oyunuzu bize verirseniz sosyal devlet oluruz, vermezseniz öteki devleti görürsünüz’tehdididir bu. “


+++++


Seçim öncesi parti sürprizi
Mesut Yılmaz, AKP’ye karşı mücadele edebilecek siyasi parti hazırlıklarını tamamladığını ve
seçimlerden sonra harekete geçeceğini açıkladı

Eski Başbakan ve Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, parti kurma çalışmalarında sona yaklaştığını açıkladı. Yılmaz, Rize’nin Madenli Beldesi’nde Belediye Başkanı Ahmet Yazıcı’yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından belediye binası önünde toplanan vatandaşlara bir sandalyeye çıkararak hitap eden Yılmaz, iktidara alternatif olabilecek bir siyasi parti kurmak için çalışma yaptığını söyledi. Yılmaz, “1.5 yıldır ben bu iş için çalışıyorum. Önemli bir mesafe aldım. Vatandaşın çoğunluğu da AKP’den memnun olsaydı, zaten bana yapacak bir şey düşmezdi. Ama AKP bu şansını kaybetti. Vatandaşın ihtiyaçlarına cevap vermek yerime vatandaşa sırtını döndü. Kendi ekiplerinin menfaatlerini gütmeye başladı. Sizi unuttular” dedi.

Anavatan’a destek verin

Mesut Yılmaz, siyasette halktan başka düşündüğü bir şey olmadığını da ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Anavatan Partisi ben bıraktıktan sonra bir takım yanlış yollardan geçti. Rengini ve amblemini değiştirdi. Meclise girdikten sonra müdahale ettim. Şimdi Anavatan Partisi yeniden doğru raya girmiştir. Eski amblemine ve rengine kavuşmuştur. Ama benim size seçimlerden sonra getirmeyi düşündüğüm alternatif sadece Anavatan’dan ibaret değildir. Anavatan’ın da içinde olduğu daha büyük bir birlikteliktir. Bunun için her şeyim hazırdır. Sadece bu seçimde milletin buna bir işaretle destek olması lazım. Bu işareti de seçimlerde vermenizi istiyorum.” Rize Bağımsız Milletvekili Yılmaz, şu andaki hükümetten memnun olmadığını dile getirerek, “Bu seçimden sonra yola çıkacağım. Son bir defa sizden destek istiyorum. Ondan sonra zaten ben sizin önünüze gönül rahatlığı ile destek olacağınız bir alternatifi getirmiş olacağım. Onun için kişisel bütün hesapları bir tarafta bırakıp bu seçimde Anavatan Partisi’nden huzurunuza getireceğimiz adaylara destek olmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

 


+++++


Beyaz eşya krizi tırmanıyor
Tunceli Savcısı beyaz eşya dağıtan muhtarın ifadesini aldı. CHP Siirt Teşkilatı ise Vali Şentürk hakkında suç duyurusunda bulundu

Haber: Selda Öztürk KAY
AKP iktidarının yardım adı altında seçim yatırımı olarak Tunceli’de dağıttığı beyaz eşya krizi giderek büyüyor. Yardım dağıtımı hakkında inceleme başlatan ve olaya el koyan Cumhuriyet Başsavcılığı, Tunceli Valiliği’nin ’Her eve bir beyaz eşya’kampanyası kapsamında elinde yardım listesi bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Güneş’i ifadesine başvurmak için savcılığa çağırdı. Ancak muhtar Güneş savcılıkta ifade verirken, valilikten gelen yetkililer, dağıtıma devam etti.

Validen vaatler

Öte yandan CHP Siirt İl Teşkilatı, Vali Necati Şentürk hakkında, AKP lehinde oy toplamak amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın olanaklarını kullandığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. CHP İl Başkanı Şakir Sula tarafından yapılan suç duyurusunda, Vali Necati Şentürk’ün kamu gücünü, olanaklarını, etkinliğini kullanmak suretiyle AKP lehine çalıştığı belirtildi. Şakir Sula, valinin bazı aşiret liderlerini ziyaret ederek oy karşılığında çeşitli vaatlerde bulunduğunu ve polisevinde misafir ettiğini öne sürdü. Sula, savcılığa verdiği dilekçede ayrıca, Vali Şentürk’ün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın olanaklarını kullanarak bazı ailelerin çocuklarına para dağıttığını da belirtti.

Tunceli’deki beyaz eşya dağıtımına Cumhuriyet Başsavcılığı el koydu, ancak yetkililer yardımları sürdürdü.



+++++


Erdoğan o valiyi tebrik etti
YSK’nın hakkında savcıları göreve çağırdığı seçim öncesi sosyal yardımlara Başbakan Erdoğan sahip çıktı. Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Tunceli’de valilik tarafından yapılan beyaz eşya yardımlarına yönelik eleştirilere cevap verdi. “Seçim ekonomisi, seçim siyaseti’ iddialarının çok çirkin olduğunu söyleyen Erdoğan, ” Kalkıp Türkiye Cumhuriyeti’nin valisine veya valilerine karalama kampanyası başlatma gayreti içine girenler var. Eğer burada partimiz ile bunu ilintili hale getirme gayreti içine giriyorlarsa o zaman 81 ilin 81 valisi de aynen Tunceli valimizin yaptığını yapar “ dedi. Valilerin fakire fukaraya ” ayni yardım “ yaptığını bildiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çok çirkin şeyler

”Biliyorsunuz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu nakdi yardım da yapar. Bunu kalkıp YSK’nın açıkladığı bir şeyle ilintili hale getirme gayreti içine girenler var. Biz doğru bildiğimizi, iktidar olarak yaptığımız gibi bizim valilerimiz de yasaların kendine verdiği yetkiyi aynen kullanırlar. Ben valimizin bu hassasiyetini takdir ediyorum, tebrik ediyorum. Ama bunu hazmedemeyenler yıllar yılı bu ülkede, zaten yoksulu, fakiri, bunlar arayıp bulmamışlar ki. Sen şimdi kalkacaksın bu valilerimizi, bunlar acaba seçim öncesi ne yaptılar? Bunlar acaba hiç fakir fukaraya, garip gurebaya gittiler mi?“


+++++


Özyürek: AKP seçim rüşveti veriyor
CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, AKP tarafından dağıtıldığı iddia edilen kitapçıkla ilgili olarak, “Kitapçığındaki suçlamalar, bu partinin seçimlerde yargı organlarını, muhalefeti suçlayarak, karalayarak, yasa dışı yollarla seçmenin iradesini saptırarak sonuç almaya çalışacağını göstermektedir” dedi. Özyürek şunları söyledi: “AKP kitapçığında, CHP’ye de hakaret niteliğinde suçlamalar yöneltilmiştir. AKP, seçim kanununun suç saymasına rağmen evinde suyu olmayan yoksul vatandaşlara seçim rüşveti olarak çamaşır makinesi dağıtan partidir. AKP, yolsuzluk batağına saplanmış bir partidir. ” (AA)