Yeniçağ Gazetesi bugün muhteşem başlıkla çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün muhteşem başlıkla çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün yine muhteşem bir başlıkla okuyucularıyla buluşuyor…

VATANDAŞA DOĞAL KAZIK

Kasım ayının ilk günü zam yağmuru ile başladı. Doğal gazda konut tarifesi sabit kalırken, sanayiciye %48, elektrik üretim amaçlı tarifelere ise yüzde 46 zam geldi. Enerjiye yapılan zamlar bütün sektörde domino etkisi ile enflasyonu tetikleyecek daha da önemlisi tüketiciye gelecek olan tarla ürünlerinin maliyetini de etkileyecek.

10 AYDA YÜZDE 147.5 ZAM

Doğal gaza yılbaşından bu yana yapılan %147.5 zammın sanayiciyi olağanüstü zorlayıp rekabet şansını azaltırken, vatandaşlar da çarşı-pazarda ve market kasalarında aldıkları temel gıda ürünlerini kat kat zamlı ödemek zorunda kalacak.

SANAYİCİNİN ÇARKI TEKLİYOR

Doğal gazdaki artış, elektriğe de zam anlamına geliyor. Elektrik üreten santrallerin maliyetleri arttığı zaman piyasa takas fiyatını da yukarı çekiyor. Bu da tedarik tarifesiyle elektrik kullanan organize sanayi bölgelerinin maliyetini olumsuz etkiliyor.

ENFLASYONU DA TETİKLEYECEK

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Daha çok üretim, yatırım ve istihdama ihtiyaç var. Doğal gaza yapılan yüzde 48 zam üretim maliyetlerini ve enflasyonu artıracaktır. Üretim ve yatırıma destek olup rekabet gücünü korumalıyız" diye konuştu.

KASIM DA HIZLI BAŞLADI: BİR YÜKLÜ ARTIŞ DA LPG''YE

Türk Lirası''nın döviz karşısındaki değer kaybı, akaryakıt ve otogazda zam rüzgârı estirmeye devam ediyor. Otogaza bugünden itibaren geçerli olmak üzere 48 kuruş daha zam geliyor. Bu zamla birlikte otogaza son bir ayda 3 kez zam uygulanmış olacak.

ÜRETİCİLERİ ÖNCE ELEKTRİK SONRA GÜBRE FİYATI ÇARPTI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, "Gıdada tehlike çanları çalıyor. Son bir yılda gübre fiyatları yüzde 239, sulamada kullanılan elektrik fiyatları yüzde 57, mazot ise yüzde 33 artınca, üretici ile market arasındaki fiyat farkı 4.5 kata yaklaştı" dedi.

TAKİPTEKİ ALACAKLAR 151 MİLYAR TL''Yİ GEÇTİ

BDDK verilerine göre, bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 22 Ekim itibarıyla 800 milyon lira artarak 151.1 milyar liraya çıktı, kamu mevduat bankalarının döviz açığı 456.3 milyon dolar oldu.

HAZİNE''NİN TAŞINMAZLARI YATIRIMCILARA AÇILIYOR

Yatırım ve istihdamın teşviki doğrultusunda oluşturulan Hazine taşınmaz portföyü genişletilerek yatırımcıya sunuluyor. 60 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazı halka arz edilecek.

İSTANBUL''UN ENFLASYONU %20''Yİ AŞTI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre gıda fiyatları %4''ün üzerinde seyrederken yıllık enflasyon %20.76 zirvesine ulaştı.

Perakende fiyat artışının, toptan fiyat artışının önüne geçtiği İstanbul''da gıda harcamalarında yüzde 4.22, kültür, eğitim ve eğlencede yüzde 3.55, konutta yüzde 3.25, ev eşyasında yüzde 2.62, giyimde yüzde 2.41, sağlıkta ise yüzde 0.24 artış görüldü.

İlgili Haberler