Yeni Rus hükümetine güvenoyu çıktı

Yeni Rus hükümetine güvenoyu çıktı

Yeni Rus hükümetine güvenoyu çıktı


450 sandalyeli parlamentoda 381 milletvekili lehte, 38 milletvekili aleyhte oy kullandı, 8 milletvekili ise çekimser kaldı.
 
Milletvekillerinin sorularını cevaplayan yeni başbakan, Rusya lideri Vladimir Putin'in çizgisinden ayrılmayacağını söyledi.
 
Uzmanlara göre Putin'in başbakan olarak atayacağı kişi aynı zamanda onun destekleyeceği devlet başkanı adayı olacaktı.
 
Komünist Parti dışındaki tüm partiler, Putin'in Başbakan adayı Zubkov'a destek vaadinde bulunmuştu.
 
Komünist Parti lideri Gennadi Züganov, eski başbakan ve kabinesinin görevden alınarak yerine Zubkov'un atanmasını, "demokratik bir atamadan ziyade komando operasyonuna" benzetti.
 
Rusya'daki siyasi analistler, Fradkov'un istifasının ardından Putin'in atayacağı ismin büyük ihtimalle halefi olacağı yorumunu yaparken, Zubkov'un atanmasının halef konusundaki belirsizliği ortadan kaldırmadığını savunmuşlardı.
 
Görev süresi mart ayında dolacak Putin'in en büyük halefleri olarak başbakan birinci yardımcıları Ivan Ivanov ve Dimitriy Medvedev gösterilirken, Zubkov'un kendisinin de başkanlık yarışına katılabileceği yolundaki açıklaması potansiyel halef sayısını 3'e çıkardı.
 
Zubkov, dün bir gazetecinin aday olup olmayacağı yolundaki sorusu üzerine, "Eğer başbakanlık görevinde bir şeyler başarabilirsem, bu senaryo mümkün olabilir" karşılığını verdi.