Yazık oldu: 1-0

Yazık oldu: 1-0

Yazık oldu: 1-0

Mİllİ Takımımız, İspanya’ya mağlup oldu. Umutlar İstanbul’daki maçta.  

Bunun İstanbul’u var
A Milli takım, Avrupa Şampiyonu İspanya önünde alkışlanacak bir futbol ortaya koydu. Zaman zaman rakibini sahasına hapseden Ay yıldızlı takımımız, bir duran top sonunda Pique’nin golüne mani olamadı ve bütün ümitlerini Ali Sami Yen’e bıraktı.

2010 Dünya Kupası yolunda İspanya’yla beş günde oynayacağımız 2 maçın ilkini kaybettik: 1-0. Çift forvet, 3 hücumcu orta saha oyuncusu ile cüretkâr ve ofansif Türkiye, ilk 45’de daha etkiliydi. 5’te Tuncay’ın pasıyla ceza sahasına sokulan Nihat, sert vurdu; top, Casillas’ın bakışları arasında direk dibinden dışarı çıktı. 7’de Semih’in şutu ’gol’olmadı. 18’de Xavi’nin vuruşunu kaleci Volkan yumrukladı. 43’te Torres’in vuruşunu Volkan güçlükle çıkardı. İlk yarı 0-0 geçildi.

Pique umutları bitirdi
2. yarı, golcü Semih kenara alınırken, defansif Ayhan orta alanı güçlendirmek üzere sahadaydı. Ama bu oyun düzenimizi bozdu. Son devre etkisizdik. Dakikalar 60’ı gösterdiğinde de İspanyollar’ın golü geldi. Ceza sahası sağ çaprazında kazanılan frikikte, Xavi’nin arka direğe ortaladığı topu Pique ağlara gönderdi; 1-0. Maç da bu golle bitti.

MAÇTAN NOTLAR
* Maçtan önce İspanya’da top koşturan milli futbolcumuz Nihat, İspanya soyunma odasını ziyaret ederek, milli takım adına başarı dileğinde bulundu.

* Fatih Terim, İspanyol futbolcuların teker teker ellerini sıktı. Bu arada Del Bosque Terim’in yanına gelerek bir müddet kendisiyle sohbet etti ve başarı dileğinde bulundu.

* 19. Dünya KupasıAvrupa Elemeleri 5. Grup’ta İspanya-Türkiye milli maçı öncesinde İspanyol polisi, Santiago Bernabeu Stadı’nda geniş güvenlik önlemleri aldı.

* 75 bin kapasiteli Santiago Bernabeu Stadı maç için tıklıktıklım dolarken, özellikle Almanya’dan gelen gurbetçilerin sayesinde yaklaşık1500 kadar Türk taraftarın statta oldukları görüldü.