Yazarımız Arslan Bulut’a Namık Kemal ödülü…

Yazarımız Arslan Bulut’a Namık Kemal ödülü…

Milli Düşünce Merkezi "2018 Yılı Milli Düşünce Hizmet Armağanları, Ankara'da Türk Tarih Kurumu konferans salonunda sahiplerine verildi. Yazarımız Arslan Bulut, Namık Kemal ödülüne layık görüldü.

Başkanlığını Sadi Somuncuoğlu’nun yaptığı, yönetiminde Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun ve Prof. Dr. İskender Öksüz’ün de bulunduğu Milli Düşünce Merkezi’nin "2018 Yılı Milli Düşünce Hizmet Armağanları, Ankara'da Türk Tarih Kurumu konferans salonunda sahiplerine verildi.

Törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasından sonra orduyu selamlarken çekilen, az bilinen, çerçevelenmiş bir fotoğrafı ve Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun ve Prof. Dr. Ziyat Akkoyunlu tarafından yeniden tercüme edilen Kaşgarlı Mahmud'un Divan-ü Lugati't-Türk adlı eseri armağan olarak sunuldu.

Atatürk Türk Milliyetçiliği Armağanı emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ ve Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya, Ziya Gökalp Bilim Armağanı, Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı ve Prof. Dr. Mustafa Erkal’a, İsmail Gaspıralı Türk Dünyası Hizmet Armağanı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Trük Dünyası müzikleri uzmanı Bünyamin Aksungur’a, Namık Kemal Özgür ve Demokrat Basın Armağanı, Yaşar Okuyan ve yazarımız Arslan Bulut’a, Yahya Kemal Beyatlı Fikir/Sanat/Edebiyat Armağanı, Türk Dünyası Sanatçısı Azerin ve Eğitimci /Edebiyatçı Hasan Kallimci’ye takdim edildi.

Törene eski bakanlardan Enis Öksüz ve Ramazan Mirzaoğlu da katıldı.