ShiftDelete''den elde edilen bilgilere göre; Apple, gelecekte finansal hizmetlerini kendi bünyesine getirmek için çok yıllı bir plan üzerinde çalışıyor. Şirket böylece, birçok işlemin daha rahat ve kolay bir şekilde gerçekleşmesini amaçlıyor.
PROJE, İŞLEM ONAYLAMA, KREDİ LİMİTİ ARTIRMA GİBİ İŞLEMLERİ İÇERİYOR
Apple, kredi verme riski değerlendirmesi, dolandırıcılık analizi, kredi kontrolleri ve anlaşmazlıkların ele alınması gibi finansal hizmetler için ödeme işleme teknolojisi geliştiriyor. ‘Breakout‘ olarak adlandırılan proje, ödüller, faiz, işlemleri onaylama, kredi limitlerini artırma ve kredi bürolarına raporlama gibi işlemleri içeriyor.
Proje, mevcut olan projeler için değil, gelecekteki Apple finansal projeler için hazırlanıyor. Şu anda Apple, Apple Card ve finansal programları için Goldman Sachs ve CoreCard gibi finans şirketlerine güveniyor. İddia edilen projeyle ilgili haberlerle birlikte, iPhone üreticisinin ortaklarının hisseleri Çarşamba günü, gün içerisinde yüzde 8’den fazla düştü.
MEVCUT PROJE, APPLE’IN DİĞER ÜLKELERE GENİŞLEMESİNİ SAĞLAYACAK
Bu proje, Apple’ın mevcut kartına ve yakın zamanda başlattığı eşler arası ödemeyi içeren hizmetlere eklenerek, şirketi finansal hizmet dünyasında daha da ileri taşıyacak. Bunun yanı sıra, Apple’ın üçüncü taraf ortaklara olan bağımlılığını da azaltacak. Bu azalma ise, şirketin diğer ülkelere de genişlemesine yardımcı olacak.
Apple Pay, 70’ten fazla ülkede mevcut olmasına rağmen, eşler arası ödeme, Apple Card ve Apple Cash gibi hizmetler yalnızca ABD‘de kalıyor. GreenDot ve CoreCard gibi ortaklar ise, Apple’ın büyüme yeteneğini sınırlıyor.
Apple bu yeni sistemini, üzerinde çalıştığı abonelik planı için de kullanma ihtimaline sahip. Aynı zamanda ‘şimdi satın al, sonra öde’ hizmetleri için borç veren şeklinde hizmet etme ihtimali var. Finansal hizmetler, kullanıcıların iPhone’larına bağlı kalmalarına, faiz ve işlem ücretlerinde gelir elde etmelerine yardımcı olur. Bu nedenle de şirket, süreç üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istiyor.