Yat imalat deposunda yangın

Yat imalat deposunda yangın

Antalya'da Serbest Bölge'de bir yat imalat deposunda çıkan yangında 3 hangar hasar gördü, yapımı süren iki yat ve bir tekne yandı. Yangında 3 işçinin de dumandan etkilendiği öğrenildi.

Antalya'da Serbest Bölge'deki bir firmaya ait yat imalat deposunda yangın çıktı.

Alevlerin kısa sürede depoyu sardığı yangına müdahale için olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangının, imalat depolarındaki kimyevi maddelere sıçramaması için yoğun mücadele verildi. Yangında 3 işçinin dumandan etkilendiği öğrenildi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında 3 hangar hasar gördü, yapımı süren iki yat ve bir tekne yandı.

Antalya Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. Genel Müdürü Zeki Gürses, yangının hemen sonrası alevlere müdahale çalışmalarının başladığını söyledi.

Yangının bölge içindeki bir yat firmasının deposunda çıktığını aktaran Gürses, "Bakım onarımı yapılan bir teknede yangın çıktı. Yangın tamamen kontrol altına alındı. Can kaybı ya da yaralanma yok. Maddi zarar var. Yangının henüz nedeni belli değil. İtfaiye müdahalesi sonrası çıkan raporda yangının nedeni belli olacak" diye konuştu.

Yangının çıktığı firmada dumandan etkilenen işçilerden Şükrü Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, depoda ahşap tekne yapımıyla uğraştıklarını söyledi.

Deponun çelik bölümünde çalışırken, ahşap bölümünde dumanların yükseldiğini gördüklerini belirten Erdoğan, " Oraya koştuk, yangına müdahale etmeye çalıştık ama bir şey yapamadık. Sonuç bu. İtfaiye ve ambulans geldi" ifadelerini kullandı.

Antalya Limanı'na yakın bir noktada bulunan Serbest Bölge, dünyanın en önemli lüks yat üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor.