Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray''da düzenlenen 4. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni''nde konuştu. 1008 adli yargı hakimi ve cumhuriyet savcısı ile 7 idari yargı hakimi ataması yapıldı.
Erdoğan, hakim ve savcılara “Adaleti sağlamanın ölçüsü sosyal medyada atıp tutan gerçek niyeti ve kimliği meçhul kalabalıkların tutumu değil kanundur, nizamdır, maşeri vicdandır. Vicdanınız ile kararlarınız arasına hiçbir maddi değerin girmesine müsaade etmeyin” diye tavsiyede bulundu.
"ANTİ DEMOKRATİK MÜDAHALE"
Erdoğan ayrıca şöyle konuştu: ''''Sadece modern ve ihtişamlı binalar yapmakla adaletin tesis edilmeyeceği gerçektir. Adalet terazisindeki mizanın bozulmaması için temel şart, güçlü, tarafsız, bağımsız ve uluslararası normları özümsemiş bir hukuk sisteminin varlığıdır. Türk hukuk sisteminin en önemli açmazı, neredeyse her 10 yılda bir anti demokratik bir müdahaleye maruz kalmış olmasıdır.
Aynı şekilde yargı camiamız uzun yıllar boyunca ya vesayetçilerin ya da halka rağmen halkçılık yapan jakoben zihniyetin tasallutu altında kalmıştır. Öyle ki bu ülke belli siyasi görüşe ve meşrebe mensup hakim ve savcı almakla övünen adalet bakanları görmüştür. Güya adaleti tesis etmek adına bir sağdan, bir soldan gençlerin dar ağacına gönderildiği günler, dönemler yaşadık.''''
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Erdoğan geçtiğimiz günlerde yeni Yargıtay binası açılışında, adaletin merdiven altı yerlerden kurtarılması gerektiği belirtip, şunları söylemişti: "Bu fiziki dönüşümün Yargıtay''ın verdiği hizmetlere değer ve fark katacağına inanıyorum. Temeli 2018 Mart''ında atılan ve 191 dönümlük bir alan üzerinde kurulan bu bina, 422 bin metrekareyi aşkın kapalı alana sahiptir. Toplam 10 bloktan oluşan Yargıtay binamız, dairelerin, üyelerin, tetkik hakimlerinin, çalışanların ve ilgili tüm kesimlerin ihtiyaçlarını karşılayacak kapasiteye, donanıma, teknolojiye sahiptir.
Gerçekten merdiven altında yargı, adalet ne hallerde olduğunu bildiğimiz için buralardan adalet camiasının kurtulması için bu adımı atmamız gerekir dedik. Sadece Yargıtay değil, önce Danıştay''ı arkadan Anayasa Mahkemesi''ni de bitirdik. AYM''den sonra da şimdi de komşu olarak Yargıtay''ı bitirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye inşallah bu eserleriyle dünyaya ayrı bir mesaj verecek. Şimdi Ankara''da 6 ayrı binaya bölünmüş olan Yargıtay''ı tek çatı altında toplayarak, halen önünde 516 bin civarında derdest dosya bulunan bu kurumun işleyişindeki vakit ve kalite kaybının önüne geçtik. Yargıtay''ımızın yeni binasının ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.''''