Yanlış makas değiştirdiniz!

Yanlış makas değiştirdiniz!

Yanlış makas değiştirdiniz!

MHP  Genel Başkanı Bahçeli, “Trenden inen bir daha binemez”  diyen Erdoğan’a çattı: Yanlış makas değiştirdiniz. Şimdi de panikle, kaçmak isteyeni tehdit ediyorsunuz!

Erdoğan milleti aldattı
AKP iktidarını topa tutan MHP lideri, “Başbakan ve yandaşları, kişisel ihtiraslarını, millete
hizmet iddiası ve ideolojik önyargılarla örtmenin kurnazlığıyla halkımızı oyalamıştır” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin bugün, kırılgan siyasal bir fay hattının üzerinde, çok cepheli ve çetin bir iktidar mücadelesinin içinde kıvrandığını ve hırpalandığını söyledi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi. Her anlamda husumet ve kin istikametinde yorulan ülkenin, bugünü ve yarınının, kaygı verici bir hale geldiğini kaydeden Bahçeli, “Başbakan Erdoğan ve yandaşları, kişisel ihtiraslarını, millete hizmet iddiası ve ideolojik önyargılarla örtmenin kurnazlığıyla milletimizi aldatmış ve oyalamıştır” diye konuştu.

Devrilen treni terk etti
Bahçeli, bugün yaşanılan siyasi, ekonomik ve toplumsal darboğazın öncelikli sorumlusu ve sebebinin Başbakan Erdoğan olduğunu ileri sürdü. Bahçeli, şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan’ın yanlış makas değiştirerek, yanlış yöne yol verdiği partisini terke hazırlananlara yönelik, ’Trenden inen bir daha binemez’uyarısı, kendi siyasi çizgisindeki, ’Aktarmalı’yolculuğun dramatik bir tekrarına işaret etmektedir. Dün, devrilen treni terk ederek siyasete başlayanlar, bugün kendi devirdikleri trenden kaçmak isteyenleri engellemek için yol ve yöntemler aramaya başlamışlardır. Başbakan Erdoğan, bu yaklaşımı ile milletvekillerine olan güvenini tamamen kaybettiğini ortaya koymakta ve ara istasyonlarda ineceklere engel olmak için treni tam hızla sürmeye çalışmaktadır. Sayın Başbakan’ın yaklaşımına göre ise seyir halindeki AKP treninden atlayacak olanların akıbetlerinden ise kendileri sorumlu olacaktır.”

Seçim hazırlığı yapıyorlar
MHP lideri Bahçeli, AKP’nin, kapatma davası sonuçlanana kadar Meclis’i çalıştırma planlarını “seçim hazırlığı” olarak değerlendirirken, “henüz üzerinden bir yıl bile geçmeden tekrarlanması halinde yapılacak bir seçimin siyaseten ülkemize ne kazandıracağını veya neleri kaybettireceğinin tahlili mutlaka iyi yapılmalıdır” uyarısında bulundu. Konuşmasında CHP’yi de eleştiren MHP lideri, “Ana muhalefet partisi, sorumluluktan muaf olmadığı gibi bu konuda imtiyazlı bir konumda da değildir. Bugünkü krizin iki mimarı olan AKP ve CHP’nin çatışma ve kavga üzerine kurulmuş gerginlik stratejilerini gözden geçirmeleri, rejim ve demokrasi ortak paydası üzerinde buluşacakları bir diyalog sürecini başlatmaları Türkiye’nin hayrınadır” dedi.

MHP’yi eleştirmemiş  tespitte bulunmuş
MHP’nin, yayımlanan bir programda, “partinin manevi şahsiyetine saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla Kanal D ile program konukları Prof. Dr. Mahir Kaynak ve yazar Erol Mütercimler aleyhine açtığı manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi. Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmada Kaynak, konuşmasının eleştiri bile olmadığını, yalnızca bir tespitte bulunduğunu söyledi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için ertelendi. Dava dilekçesinde, açıklamalarıyla “MHP’nin manevi şahsiyetine zarar verildiği” savunularak, davalılardan 25 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

Hesabını vermek için hazır olun
MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP hükümeti’nin ilk iktidar yıllarından bugüne kadar yoğun bir kadrolaşma ile yandaşlarına devlet imkanlarını peşkeş çekmeyi pişkince sürdürdüğünü öne sürdü.Bahçeli, “AKP ile geçen 5.5 yıllık dönem, başka kötü nam ve eserlerinin yanı sıra mutlaka memur kıyımlarının çığ gibi büyüdüğü, haksızlığın siyaset eliyle yapıldığı bir dönem olarak anılacak ve milletimiz tarafından asla affedilmeyecektir. Özellikle görevinden alınanların, milliyetçi fikirlere sahip kişiler olması; AKP zihniyetinin siyasi DNA’sı hakkındaki yaklaşımları doğrular niteliktedir yaptıklarınızın hesabını vermek için hazır olunuz” şeklinde konuştu.