Yankeeler yıkılacak!

Yankeeler yıkılacak!

Yankeeler yıkılacak!

Rus lider Medvedev ile askeri işbirliği kararı alan Venezuela lideri Chavez, ABD’yi yılana benzetti ve dünyanın en büyük teröristi olarak tanımladı. 

Yankee imparatorluğu yıkılacak
Rus lider Medvedev ile askeri işbirliği kararı alan Venezuela lideri Chavez ABD’yi küçük devletleri yutan yılana benzetti ve en büyük teröristi olarak tanımladı

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD’yi endişelendiren ’Şer ekseni’ülkeler turunun dünkü ayağında Rusya’da temaslarda bulundu. Başkent Moskova’da üniversite öğrencileriyle buluşarak görüşmelere başlayan Chavez, ABD’yi küçük devletleri yutan bir yılana benzetti ve dünyanın en büyük gücü ABD’yi “dünyanın başlıca teröristi” olarak niteledi. Chavez, “ABD, bütün dünyayı kontrol etmek istiyor, ama Yankee imparatorluğu yıkılma yolunda. Önümüzdeki yıllarda yıkılacak” diye konuştu. Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile Başbakan Vladimir Putin’i öven Chavez, “Putin ve Medvedev, arkalarında sadece Rusya için değil, bütün dünya için büyük bir miras bırakacak” dedi.

Denizaltı ve tank alacak
Askeri kaynaklar, Medvedev ve Putin ile bir araya gelen Chavez’in helikopter, zırhlı birlik araçları ve denizaltıların yanı sıra T-72 ve T-90 tankları almaya çalıştığını belirti.

Abhazya ve Osetya jesti
Chavez, Kremlin ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’e, ülkesinin bugünden itibaren Abhazya ve G. Osetya’yı egemen devletler olarak değerlendireceğini söyledi.Medvedev ise Chavez’e teşekkür etti. Caracas’ın bu iki bölgenin bağımsızlığını tanıyan üçüncü ülke olduğunu belirten Medvedev işbirliğinin süreceğine vurgu yaptı.