Yakında Öcalan'ı da karşılarlar...

Yakında Öcalan'ı da karşılarlar...

Yakında Öcalan'ı da karşılarlar...

ŞEHİT Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, AKP hükümetine tepki göstererek, “Şehit Annelerini, milleti hiçe sayıyorlar” dedi. Akbaba, teröristlere büyük bir müsamaha gösterildiğini belirterek, “Oynanan oyunun sonucudur bu. Yakında Öcalan’ı karşılamaya da giderler” dedi.

Yakında Öcalan’ı da karşılamaya giderler
Bölücü teröristlerin Habur sınır kapısında davul-zurnalarla karşılanması siyasileri ve şehit ailelerini isyan ettirdi. Şehit annesi Pakize Akbaba, “Birilerinden aldıkları emirleri yerine getiriyorlar” dedi

Terör örgütü PKK’lı bir grubun dağdan inmelerinin şova dönüştürülmesine en büyük tepki şehit ailelerinden geldi. İstanbul Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, AKP hükümetine tepki göstererek, “Şehit Annelerini, milleti hiçe sayıyorlar” dedi. Teröristlere büyük bir müsamaha gösterildiğini kaydeden Akbaba, “Oynanan oyunun sonucudur bu. Yakında Öcalan’ı karşılamaya da giderler. AKP’liler DTP ile birlikte  Öcalan’ı karşılar” diye konuştu. 

Canımız yanıyor
PKK’lılara “Dağda rahatsız olmayın, gelin burada rahat yaşayın” dendiğine vurgu yapan Akbaba, şunları dile getirdi: “Adım adım kimseyi dinlemeden Türkiye’yi bölünmeye doğru götürüyorlar. Milleti, şehit ailelerini hiçe sayıyorlar. Şehit annelerinin söylediklerine kulak asmalılar çünkü onların bir çıkarı olamaz tek düşündükleri vatandır. Yazıklar olsun. Bu yaşananlar bize çocuklarımızın acısını unutturdu. Canımız daha çok acıyor artık.”

Sindiremiyorum
Türk milletine çağrıda bulunan Akbaba,  “Türk milleti üstüne düşeni yapmalıdır. Türk milletine sesleniyorum, bu bayrak altında yaşayan, vatanını seven herkese sesleniyorum: Artık üstünüze düşeni yapın, sesiz kalmayın. Hakları var mı beni bu hale getirmeye. Biz bunu hak edecek ne yaptık? Bu ülkeyi bölenler el üstünde tutuluyor.  Açıkça görülüyor ki AKP’nin PKK ile ilişkisi var. Türkiye’yi düşünmüyorlar, PKK’yı, Ermenistan’ı, Kuzey Irak’ı düşünüyorlar. Başbakan ’sindire sindire’ dedi ama ben bunları sindiremiyorum” şeklinde konuştu.


Bir kırmızı halıları eksikti
Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ise, devlet otoritesinin ayaklar altına alındığını belirtere yaşananlara büyük tepki gösterdi. Köse, şunları söyledi: “Bunlar devlete meydan okuma anlamına geliyor. Habur sınır kapısındaki manzara Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okumaktır. ’Açılım’diyerek bu zemini hazırlayan siyasi irade devleti ayaklar altına aldı. Neredeyse PKK’lıların ayaklarına kırmızı halı serecek, çiçekler sunacaklar.
Bu yapılanlar halkı bölmek, şehitlere ihanet etmektir. Siyasi otorite sadece kırmızı halı sermeyi unutmuş görünüyor. Zaten onlarla kolkola olan Siyasi irade protokol de oluştursun sınırda ellerinde çiçeklerle karşılasınlar. Bu bir ihanettir. Yapılanlar şehit ailelerinin, yetim kalan çocukların kanayan yaralarına tuz basmaktır. Gazilerimizin o topraklarda bıraktıkları uzuvlarına, şehitlerimize, vatana ihanettir. Bizler sinir krizleri geçiriyoruz.”