Şirketin üzerinde çalıştığı alternatif kimlik belirleme yöntemleri arasında ayrıca, kullanıcının yumruk yapısının ve hatta telefonu tutuşunun da bulunduğu belirtiliyor. Cep telefonu kilitlerinin parmak iziyle açılması, giderek popülerleşen ancak pahalı bir teknoloji. Yahoo’nun araştırdığı kulak yapısıyla kimlik belirleme yönteminde ise telefonun dokunmatik ekranı kullanılıyor ve bu yöntem çok daha ucuz. Şirketin “Bodyprint” adını verdiği yöntemin ilk denemeleri 12 kişi üzerinde yapıldı.Araştırma ekibi internet sitesinde yaptıkları açıklamada, “Parmak iziyle kimlik tanımlama yöntemi çözünürlük seviyesinin yüksek ve sensörün kaliteli olmasını gerektirdiği için pahalı. Bu nedenle sadece en pahalı telefonlarda kullanılabiliyor. “ ifadesini kullandı.
DOKUNMATİK EKRAN
Ekip dokunmatik ekranların çözünürlük seviyelerinin nispeten düşük olmasına karşın “alanın büyük olduğunu ve bu şekilde kulak, parmaklar, yumruk ve avuç içinin ekrana bastırılmasıyla kimlik belirlenebileceğini” bildirdi. Araştırmada kulak yapısıyla kimliğin yüzde 99,8 oranında doğru belirlendiği belirtildi.
Biometri Uzmanı Prof. Angela Sasse de bu yöntemin cep telefonlarının güvenliğinin geliştirilmesinde rol oynayabileceğini söyledi. Sasse, “Kulakla kimlik belirleme üzerinde birkaç yıldır çalışılıyor. Ama Yahoo’nun araştırması cep telefonları alanında bir ilk” dedi.
Prof. Sasse İsviçre’de polisin hırsızların kimliklerini belirlemek için bir süredir bu yöntemi kullandığını söyledi. Sasse, “Hırsızlar genelde içeride kimsenin olup olmadığını anlamak için kulaklarını pencerelere yaslayıp dinliyor. Polis daha sonra parmak izi gibi, pencerelerden kulak izlerini alıyor” dedi.