Editör: Murat Öztürk
İnsanların gerek hasta olmadan önce gerekse sağlık sorunlarına çözümler için doğal besinlere yönelme süreci devam ediyor. İshale iyi gelen yabani gül bitkisinin faydaları dikkat çekti.
Yabani gül bitkisiyle ilgili detaylar…
YABANİ GÜL BİTKİSİ NEDİR?
Gülgiller familyasından; 2-3 metre boyunda bir ağaçcıktır. Yaprakları 5-7 parçalıdır.
Çiçekleri pembe veya beyazdır. Olgun meyvelerine kuşburnu denir. İçeriğinde ekerler, organik asitler ve C vitamini vardır.
YABANİ GÜL BİTKİSİNİN FAYDALARI
-Kuşburnu denilen meyvesi idrar söktürür.
-İshali keser.
-Basura faydalıdır.
-En iyi doğal C vitamini kaynağıdır. Enfeksiyonlara ve soğuk algınlıklarına karşı bedenin direncini artırır.
-Tonik ve besleyicidir. Bedendeki güçsüzlük ve bitkinlik durumlarına karşı en iyi doğal ilaçtır.
-Safra kesesi, böbrek ve mesane sorunlarında bedeni destekler.
-İltihap tedavisine yardımcı olur.
-Kalp sağlığına iyi gelebilir
-Kilo vermeye yardımcı olabilir
NASIL KULLANILIR?
Yaş veya kurutulmuş 2-3 tatlı kaşığı dolusu kuşburnu, havan yardımıyla ezilir, bir bardak suya konularak su kaynama noktasına kadar ısıtılır. Ateş kısılarak 10-15 dakika daha ısıtma sürdürülür. İnsanı rahatsız eden tüylü çekirdeklerinin ayrılması için bunlar süzülür. Böylece hazırlanan çaydan istenildiği kadar içilebilir. Eğer tatlı seviyorsanız bal ya da şeker katabilirsiniz.
KUŞBURNU ÇAYI NASIL YAPILIR?
Kuşburnu çayı, kurutulmuş şekilde bulunmaktadır. Bir su bardağına 2 ya da 3 çay kaşığı kuşburnu ekleyerek kaynatabilirsiniz. 10-15 dakika kaynamadan sonra demlemeye bırakabilirsiniz. Hazırladığını kuşburnu çayını süzerek tüketebilirsiniz.