Webtekno'dan Hasan Avcıoğlu'nun haberine göre, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her geçen gün yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şirketin son olarak, belli bir süre içerisinde yok olan mesajlar üzerinde bir özellik için çalıştığı duyuruldu.
WhatsApp'ın internet sitesinde süreli mesajlar olarak geçen bu özellik henüz kullanıcılara sunulmadı. Ancak bu özelliğin iOS, Android, KaiOS ve web/masaüstü sürümlerine geleceği duyuruldu. Peki, bu süreli mesajlar nedir?
MESAJLAR BELLİ BİR SÜRE SONRA YOK OLACAK
Süreli mesajlar aktifleştirildiğinde, bireysel grup sohbetlerindeki tüm yeni mesajlar belli bir süre sonra yok olacak. Süreli mesajların nerede etkin olacağını ise kullanıcının kendisi belirleyecek. Yani tüm sohbetlerde aktifleştirme gibi bir durum olmayacak, kullanıcının kendisinin seçmesi gerekecek.
NASIL ÇALIŞACAK?
Süreli mesajlar özelliğinin nasıl çalışacağı WhatsApp'ın resmi internet sitesinde detaylı olarak açıklanıyor. Buna göre;
- Bir kullanıcı yedi günlük süre içinde WhatsApp’ı açmazsa mesaj kaybolur. Ancak WhatsApp açılana kadar mesajın ön izlemesi bildirimlerde görünmeye devam edebilir.
- Bir mesajı cevapladığınızda, cevaplanan mesaj alıntılanır. Süreli bir mesajı cevapladığınızda, alıntılanan metin yedi gün sonra da sohbette kalmaya devam edebilir.
- Süreli mesajların devre dışı olduğu bir sohbete iletilen süreli mesajlar, iletildikleri sohbetten kaybolmazlar.
- Kullanıcılar mesaj kaybolmadan önce yedekleme oluştururlarsa süreli mesaj yedeklemeye dâhil edilir. Süreli mesajlar, kullanıcılar yedeklemeyi geri yüklediğinde silinir.
WHATSAPP BU KONULARDA UYARDI
Şirket, yeni özellik hakkında kullanıcılarını uyardı. Buna göre;
- Mesajlaşılan kişi, süreli mesajı kaybolmadan önce iletebilir veya ekran görüntüsünü alabilir,
- Mesajlaşılan kişi, süreli mesaj kaybolmadan önce süreli mesajın içeriğini kopyalayıp kaydedebilir,
- Mesajlaşılan kişi, süreli mesaj kaybolmadan önce kamera veya başka bir cihaz kullanarak süreli mesajın fotoğrafını çekebilir denildi.
Koronavirüs teşhisinde en etkili tetkik hangisi? Prof. Dr. Osman Erk yanıtlıyor
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy açıkladı Avcılar depremi yeni mi artçı mı?
Bebeklerde en sık görülen hastalıklar
Gebelik sürecinde nelere dikkat etmeli?
Pandemi Sürecinde ÖZEL RAMİ Hastanesinde Neler Yaşandı ?