Vurgunun faturası gurbetçiye çıkıyor

Vurgunun faturası gurbetçiye çıkıyor

Vurgunun faturası gurbetçiye çıkıyor

Denİz Feneri e.V davasının ucu yine gurbetçilerimize dokundu. Alman Maliyesi, RTÜK Başkanı Akman’ın da bir dönem yönetici olduğu konut kooperatifinin 1300 üyesine yapılan mali yardımı haciz yoluyla geri alacak.

Vurgunun faturasını vatandaş ödeyecek
Alman Maliyesi, RTÜK Başkanı Akman’ın da bir dönem yöneticisi olduğu konut kooperatifine üye 1300 Türk’e yaptığı mali yardımı haciz yoluyla geri alacak

Bir dönem RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın da yöneticiliğini yaptığı, Almanya’daki OWG adlı kooperatife yaklaşık 8 milyon Euro kaptıran vatandaşlarımıza, bir kötü haber de Alman Maliyesi’nden geldi. Hürriyet’in haberine göre, Alman Maliyesi, Offenbacher and Frankfurter Wohnungsbaugenossenschaft (OWG) adlı kooperatifin bin 300 vatandaşımıza yaptığı mali yardımı geri alacak. Kooperatife, üye başına bin 500 ile 4 bin euro konut edindirme yardımında bulunan Maliye, ortada ne para ne de konut olduğu için, bu yardımların geri tahsilatına başladı. Kooperatife milyonlarca euro kaptıran vatandaşlarımız, yine birilerinin götürdüğü; yüzünü bile görmedikleri Alman yardımını da ceplerinden ödeyecek. Bugüne kadar bin 300 üyeden konut teşvik primi ve aidatla beraber 8 milyon euro para toplayan kooperatife 96 ay ödedikleri aidattan olan üyeler, bu da yetmezmiz gibi Almanya’nın mali yardımı geri istemesiyle çifte darbe yedi. Ne yapacağını şaşıran mağdur vatandaşlarımız, birilerinin cebine giden paraları geri ödememek için yöneticiler hakkında dava açtı. Bu arada, CHP MYK üyesi Ali Kılıç, RTÜK Başkanı Zahid Akman’la ilgili olarak Alman hükümetine “Armada” çağrısı yaptı. Kılıç, konayla ilgili yaptığı açıklamada, “Paranın nereye gittiği belli oldu. Armada’ya ortak olmuş anlaşılan Sayın Akman. Zaten Alman hükümeti de para Türkiye’de diyor. Almanya Armada’daki hisselere el koyma başvurusu yapmalı bence. Türkiye’de de dava açmalı, ’Nereden buldun sorusu’ sormalı” dedi.