Vizesiz 5 ülke. Türkiye'ye çok yakın bu 5 ülke üstelik çok ucuz

Vizesiz 5 ülke. Türkiye'ye çok yakın bu 5 ülke üstelik çok ucuz

Bu 5 ülke, Türkiye'ye yakın olmalarının yanı sıra vizesiz olarak ziyaret edilebilmeleri ve ekonomik seyahat fırsatları sunmalarıyla Türk turistler için ideal seyahat noktaları arasında yer almaktadır.

Seyahat etmek herkesin hayalidir ancak vize süreçleri bazen bu hayali zorlaştırabilir. Neyse ki Türkiye'ye oldukça yakın ve aynı zamanda vizesiz olarak ziyaret edilebilecek birkaç ülke bulunmaktadır.

Bu ülkeler aynı zamanda Türk turistler için oldukça ekonomik seyahat fırsatları sunmaktadır. İşte Türkiye'ye yakın ve vizesiz 5 ülke:

1. Kuzey Makedonya:

Tarihi ve kültürel zenginliği ile dikkat çeken Kuzey Makedonya, Türkiye'ye oldukça yakın konumuyla dikkat çekmektedir. Üstelik Türk lirasının değerli olduğu bu ülkede seyahat etmek oldukça ekonomiktir.

2. Karadağ:

Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla öne çıkan Karadağ, Türkiye'ye sadece birkaç saatlik mesafede bulunmaktadır. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir destinasyondur.

3. Sırbistan:

Hem tarihi hem de gece hayatıyla dikkat çeken Sırbistan, Türkiye'ye komşu olmasıyla birlikte vizesiz olarak ziyaret edilebilmektedir. Ayrıca bütçe dostu bir seyahat alternatifi sunmaktadır.

4. Kosova:

Kültürel ve tarihi mirasıyla dikkat çeken Kosova, Türkiye'ye oldukça yakın konumuyla Türk turistler için cazip bir seyahat noktasıdır. Ayrıca bölgenin lezzetli mutfağı da ziyaretçilerini cezbeden unsurlar arasındadır.

5. Arnavutluk:

Eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla öne çıkan Arnavutluk, Türkiye'ye sadece birkaç saatlik mesafede bulunmaktadır. Ayrıca bölgenin ekonomik fiyatlarıyla seyahat edenleri memnun eden bir destinasyondur.

İlgili Haberler