Viyana’yı bir kez daha kuşattık

Viyana’yı bir kez daha kuşattık

Viyana’yı bir kez daha kuşattık

Tarih yazdık
Avusturya’da oynadığımız çeyrek final maçında Hırvatistan’ı penaltı atışlarının sonunda devirdik. Yarı finali Almanya ile oynayacağız
Avrupa Şampiyonası’nda nefeslerin tutulduğu maçın 120 dakikası 1-1’lik skorla sona erdi. Penaltı vuruşlarında Hırvatlar’a üstünlük sağlayan Milli Takımımız, yarı
finale yükseldi.

 

TARIHI BIZ YAZARIZ
Ay Yıldızlılar, nefesleri kesen maçta Türk’ün gücünü bir kez daha gösterdi. 119’da gelen golle yıkıldık derken, Semih sahneye çıktı. Seri penaltılarda ise Hırvatistan’ı ezdik ve yarı finale adımızı yazdırdık

Milli Takım, Türk’ün gücünü tüm Avrupa’ya gösterdi. Ay Yıldızlı ekibimiz nefesleri kesen maçta Hırvatistan’ı seri penaltı atışlarıyla mağlup etti ve Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale çıkarak Almanya’nın rakibi olduk: 2-4. 19’da yüreğimiz ağzımıza geldi. Modric’in ortasında Olic’in vuruşunda top direkten dönerken, ilk yarının en tehlikeli atağı oldu.
Penaltılar belirledi
İkinci yarıda da heyecan doruktaydı. 84’te Srna’nın serbest vuruşunda, Rüştü topu muhteşem çelerek golü önledi. 90 dakika sonunda eşitlik bozulmayınca maçta uzatma dakikalarına geçildi. 119’da ümidimiz bitti dediğimiz gol geldi. Klasnic kafayla topu filelere yolladı. Ancak yıkıldık derken, Semih 120’de sahneye çıktı ve muhteşem bir vuruşla eşitliği sağladı: 1-1. Uzatmalar bu skorla biterken, seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında rakibine 4-2 üstünlük sağlayan Milliler, yarı finale adını yazdırdı.


PENALTILAR
ATANLAR: Arda, Semih, Hamit (Türkiye) Srna (Hırvatistan)
KAÇIRANLAR: Modric, Rakitic, Petric (Hırvatistan)


Yıldızlara kart cezası
* Çeyrek finalinde Hırvatistan ile karşılaşan Türkiye’yi desteklemek için çevre kentlerden ve ülkelerden çok sayıda gurbetçi Viyana’ya geldi.

* Şampiyonanın, 10 sarı ve 1 kırmızı kartla en çok kart gören takımı konumunda bulunan Türkiye’de kart sınırında bulunan 8 futbolcudan Tuncay, Arda ve Emre  Aşık gördükleri sarı kartla cezalı duruma düştü.

* Şampiyona tarihinde 2. kez çeyrek final heyecanı yaşayan Ay Yıldızlı ekibin maçını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, UEFA Başkanı Michael Platini ve Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ile birlikte izledi.

* Karşılaşmanın yapılacağı yaklaşık 52 bin seyirci kapasiteli Ernst Happel Stadı’nın tamamı dolarken, Türk seyircilere 7 bin 500 bilet verildiği öğrenildi.

* Teknik direktör Fatih Terim, sakat olan Servet’in yerine, Gökhan Zan’a, kart cezalıları kaleci Volkan’ın yerine Rüştü, Aurelio’nun yerine ise Sabri’ye görev verdi.

* Fatih Terim bir dakika olsun yerinde durmadı. Kulübenin dışında devamlı taktik veren Terim, zaman zaman dördüncü hakeme itirazda bulundu. Bir ara çok heyecanlanan Terim, ceketini çıkarıp gömlekle maçın sonunu getirdi.

 

Maç öncesi Hırvat çirkinliği
Karşılaşmanın oynanacağı Ernst Happel Stadı çevresinde toplanan Hırvat taraftarlar, Türk taraftarlarımıza saldırdı. Sayıca çoğunlukta bulunan Hırvat taraftarlar alkolün de etkisiyle cesaretlenerek, az sayıdaki Türk taraftarlara sataşmaya başladı. Ellerindeki bira şişelerini Türk taraftarlar üzerine atan Hırvatlar gerginlik yaratırken, Avusturya polisi olaya müdahale etti ve az sayıdaki Türkleri o noktadan uzaklaştırmayı tercih etti.


Millilere büyük övgü
13. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın çeyrek finalinde, Türkiye’nin Hırvatistan’ı penaltı atışları sonucu yendiği maçı ABD’de canlı olarak yayımlayan ESPN Televizyonu, karşılaşmanın bitiminde, “Viyana kenti, 1683’teki Viyana Kuşatması’ndan bu yana bu denli büyük bir mücadele yaşamadı” yorumunu yaptı.