Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Uzman Doktor Ercüment İlgüz, Belçika’da Katolik Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın detayları paylaşıldı.
Söz konusu araştırmada günlük birkaç gram C vitamini dozunun enfeksiyonları hafifleteceğini belirtilirken, “Yapılan yüzden fazla hayvan çalışması, günlük birkaç gram C vitamini dozunun enfeksiyonları hafifletebileceğini veya önleyebileceğini göstermiştir. Zaten 2003 yılında SARS ‐ CoV ‐ 1 salgını sırasında, insanlar için temel bir mikro besin ve serbest radikal temizleyici olan C vitamini kullanımı, şiddetli viral solunum yolu enfeksiyonları için spesifik olmayan bir tedavi olarak önerilmişti” ifadeleri kullanıldı.
"KORONAYA KARŞI DİRENCİ ARTIRDI"
C vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirdiği kaydedilirken, “Gerçekte, C vitamininin hem doğuştan hem de sonradan kazanılmış (adaptif) bağışıklık sistemlerinin çeşitli hücresel işlevlerini desteklediği bilinmektedir; buna çeşitli viral enfeksiyonlara duyarlılığı değiştirmek ve enflamasyonu etkilemek dahildir. Ayrıca civciv embriyo trakeal (soluk borusuna ait) organ kültürlerinde C vitamini, korona virüs enfeksiyonuna karşı direnci artırmıştır” denildi.
Söz konusu raporda araştırmanın detayları hakkında şu bilgiler yer aldı:
"C vitamini tedavisi stres tepkisini geri kazandırır ve kişinin hayatta kalmasına katkıda bulunur.
"ÖLÜM ORANINI AZALTMADA ETKİLİ OLDUĞU KANITLANDI"
Sıvı maddenin doğrudan damar yoluyla verildiği tedavide (intravenöz) C vitamininin kortikosteroid ajanlar (sentetik ilaçlar) ve tiamin (B1 vitamini) ile kombinasyon halinde erken kullanımının ilerleyici organ fonksiyon bozukluğunu önlemede ve şiddetli sepsis ve septik şoklu (kan zehirlenmesi) hastaların ölüm oranını azaltmada etkili olduğu kanıtlanmıştır.
Bununla birlikte, tek başına intravenöz hidrokortizon, septik şoklu hastaların sağ kalması üzerinde, yüksek doz C vitamini, hidrokortizon ve tiamin kombinasyonu ile benzer bir etkiye sahiptir."
Merkez Bankası Faiz kararını açıkladı peki şimdi dolar ne olacak?
Kozmik oda kumpasını emekli Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü anlattı
Tarihe not düşsün Ergenekon davasında yaşananları bir bir anlattı
Uzmanı anlattı bel fıtığı böyle başlıyor
Pandemi döneminin en riskli hastalığı: Koah nedir?
Meme kanserinde kişisel kontrol nasıl yapılır?