Virüslere kalkan olan sütlü balkabağı çorbası nasıl yapılır. Sütlü balkabağı çorbasının malzemeleri nelerdir. Sütlü balkabağı içinde hangi vitamin vardır

Virüslere kalkan olan sütlü balkabağı çorbası nasıl yapılır. Sütlü balkabağı çorbasının malzemeleri nelerdir. Sütlü balkabağı içinde hangi vitamin vardır

Korona virüs sürecinde hangi yemeklerin bağışıklık sisteminin destekleyici olduğu araştırılıyor. Bunların arasında yer alan sütlü balkabağı çorbasının tarifi nasıldır? Sütlü Balkabağı çorbası nasıl yapılır. Sütlü balkabağı çorbasının malzemeleri nelerdir?, Balkabağı içinde hangi vitamin vardır? İşte detaylar...

Balkabağı; alfa-beta karoten ve A vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sisteminin destekleyicisidir. İçerisinde bulunan yüksek posa bağırsak sağlığını korur. Alınan bu posa mideyi daha geç terk ettiği için de daha uzun süre tokluk sağlar. Çorbanın içerisine kükürtlü bileşiklerden zengin içeriğiyle bir kalkan görevi gören soğan ve sarımsak da eklemeyi unutmayın.

SÜTLÜ BALKABAĞI MALZEMELERİ NELERDİR? 

-Balkabağı 8 adet

-1 adet kuru soğan

-2 diş sarımsak

-2,5 bardak su

-1 su bardağı süt

-Tuz, karabiber,zencefil

SÜTLÜ BALKABAĞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

7-8 adet küp doğranmış (yaklaşık 300 gr) bal kabağını, 1 adet doğranmış kuru soğan ve 2 diş sarımsağı bir tencereye koyun. Zeytinyağında hafif soteledikten sonra üzerine 2.5 su bardağı su ilave edin. Kaynadıktan sonra karışımı homojen olması için blenderdar geçirin. Ardından içerisine 1 su bardağı süt ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan indirmeden tuz ve karabiber ilave edin. İsteğe göre muskat rendesi, zencefil de ekleyebilirsiniz. Sıcak su ile kıvamını ve yoğunluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.