VİCDANSIZLIĞIN BÖYLESİ

VİCDANSIZLIĞIN BÖYLESİ

VİCDANSIZLIĞIN BÖYLESİ

Sivas’ta yeni doğmuş bebeği, plastik kovaya koyup gece vakti eksi 10 derece soğukta sokağa attılar

Sivas’ta plastik bir su kovasına konarak sokağa terk edilen göbek bağı henüz kesilmemiş bebek, donmak üzereyken bulundu. Dün gece, polisi arayan bir vatandaş, Altuntabak Mahallesi’nde yol kenarında plastik kovaı içinde battaniyeye sarılmış bir bebek olduğunu bildirdi.
Göbek bağı kesilmemişti
Polis ekipleri, olay yerine gittiğinde kova içinde çıplak vaziyetteki bebeği soğuktan korumak için hemen polis aracının içine aldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, erkek olduğu ve göbek bağının bile kesilmediği anlaşılan, bebeğe ilk müdahaleyi ambulansta yaptı.  Eksi 10 dereceyi bulan soğuktan moraran bebek Sivas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Az daha donuyordu
Daha sonra bebek, gönderildiği Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yenidoğan servisinde tedavi altına alındı. Doktorlar, bebeğin hayati tehliyi atlattığını, ancak sokakta 15 dakika daha fark edilmemesi  halinde donarak ölebileceğini belirttiler. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Hastanedeki hemşireler bebeğe Yaman ismini verdi. (AA)


Göbek bağı bile kesilmemiş, yeni doğan bebek kova içinde ölüme terk edilmiş halde bulundu. Gece ayazında morarmaya başlayan bebek tedavi altına alındı. Olay yerinde gelen vatandaşlar ile sağlık ekipleri “ Masum yavruyu donmaya bırakanlar insan olamaz. Bunların hiç mi vicdanı yok!” dediler.