Vekilin menüsüne kriz dokunamadı!

Vekilin menüsüne kriz dokunamadı!

Vekilin menüsüne kriz dokunamadı!

Çalışanı perişan eden kriz, Meclis’ten içeri giremedi. Milletvekillerine ait lokantada en pahalı yemek 4 lira. Etli yemekler 3, köfte, patates tava 2.5, pilav 1, dolma 1 liradan servise sunulurken, çorbanın fiyatı ise sadece 50 kuruş! 

Meclis lokantasına kriz uğramadı
Geçtiğimiz yıl 258 binden fazla kişi yemek yedi

Haber: Fatih ERBOZ
Yüzbinlerce işçinin kapı önüne konulduğu, her gün bir çok işyerinin kapandığı, borç nedeniyle intihar ve cinayetlerin  çoğaldığı Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz yaşanırken, dolgun maaş alan milletvekillerinin yemek yediği Meclis lokantası sudan ucuz yemek fiyatlarıyla şaşırtıyor. Meclis lokantasında çok ucuza yemek yiyen milletvekillerinin menüsünde et ve balık ızgara, çeşitli köfteler, kuzu yemekleri ile çeşitli sebze yemekleri ve tatlılar bulunuyor. Son zamanlarda kalitesinden biraz ödün verilse de en pahalı yemeğin 4 TL olduğu Meclis lokantası’ndaki fiyatlar sokaktaki vatandaşa dudak uçuklatacak şekilde ucuz.

Sudan ucuz
İşte bir kişinin azami 10 TL’ye çorbasından tatlısına kadar, en az dört çeşit yemek yiyebildiği Meclis lokantasındaki yemek fiyatları şöyle: Çorba 50 kuruş, etli yemekler 2.5 ya da 3 TL, pilav 1 TL, tatlı 1 TL, kemikli kuzu kavurma 3 TL, kağıt kebap 3 TL, köfte-patates tava 2,5 TL, kabak dolma 1 TL, Sebze sote 1 TL. Lokantanın en pahalı yemeği ise levrek ızgara; tam 4 TL. Milletvekillerine hizmet veren “üyeler lokantasında” geçen yıl toplam 258 bin 533 kişi yemek yediği öğrenildi.