...Ve Dursun Çiçek bugün ifade veriyor

...Ve Dursun Çiçek bugün ifade veriyor

...Ve Dursun Çiçek bugün ifade veriyor

ISLAK imzanın kendisine ait olmadığını açıklayan Albay Dursun Çiçek, bugün Beşiktaş Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcılarına ifade verecek. Çiçek’in avukatı Mustafa Çevik, “Müvekkilim başından beri suçsuz olduğunu söyledi. Birlikte geleceğiz ve müvekkilim savcılara ifade verecek” dedi. ‰ 9’da

Savcı Öz: Çağırdık gelmedi

Albay Dursun Çiçek ifade verecek
İrticayla Mücadele Eylem Planı’nda ıslak imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, bugün savcılara ifade verecek. Hürriyet gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Çiçek’in avukatı Musta Çevik, müvekkiliyle birlikte bugün İstanbul’a gideceklerini söyledi. Çiçek’in, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarına Beşiktaş Adliyesi’nde ifade vereceğini kaydetti. Çevik, başından beri böyle bir raporun müvekkili tarafından hazırlanmadığını söylediklerini de sözlerine ekledi.

Plan ve imza benim değil

Öte yandan, Albay Dursun Çiçek, Adli Tıp Kurumu’nun, “Belgenin altındaki ıslak imzanın Çiçek’in el ürünü olduğu kanaatine varılmıştır” raporuna rağmen, “İmza benim değil” dedi.  “Hazırlamadığım bir plan ve atmadığım bir imzanın hesabının benden sorulmaya kalkılması, Türk hukuk sisteminin yüz karası olmalı. Yargısız infaz için medya ve siyasetin nasıl kullanıldığı konusunda dünyada en taze ve adaletin en çok ayaklar altına alınmış olduğu örnek, benim durumum olmalı ve ders olarak okutulmalı. İrtica konusu, benim başında olduğum birimin görevi değil. Gündeme taşınan imzanın benim olmadığını ve o planı ilk defa 12 Haziran’da malum gazetede gördüğümü anlatmak için ne yapmalıyım ve nasıl bir yöntem uygulamalıyım diye aylardır düşünüyorum. Gelişmelerin, Türk adaletine olan güvenin kökten sarsılması beni ve çevremi en çok düşündüren son nokta olmalı.”

Savcı Zekeriya Öz: Çağırdık, gelmedi
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Albay Dursun Çiçek’i ifade vermek üzere beklediklerini söyledi. Öz, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinden çıkışı sırasında gazetecilerin “Dursun Çiçek’in ifadeye vermeye gelip gelmeyeceğine” ilişkin sorusu üzerine, “Gelmesini bekliyoruz” dedi. Geçtiğimiz günlerde meçhul ihbarcı tarafından Ümraniye soruşturmasını yürüten savcılığa belgenin ıslak imzalı hali olduğu iddia edilen bir belge gönderilmişti. Genelkurmay Başkanılığı da, belgede imzası olduğu belirtilen Albay Dursun Çiçek’e tebligat gelmediğini açıklamıştı.