Vali, hesabını soracakmış!

Vali, hesabını soracakmış!

Vali, hesabını soracakmış!

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Azerbaycan bayrağı rezaletinin sorumlularına yasal işlem yapılacağını söyledi.

Skandalı böyle savundu

Bayrak rezaletinin hesabını soracakmış 
Ermenistan ile Bursa’da oynanan maçta, Azerbaycan bayraklarının üzerinde WC bay-bayan yazan kutulara atılmasına seyirci kalan Bursa Valisi Şahabettin Harput, kendisini kutu fotoğraflarıyla savunmaya kalktı. Azerbaycan bayraklarının toplandığı kutuların fotoğraflarını basın mensuplarına gösteren Harput, “Hoş olmayan görüntü ve resimlerin tarafımızdan incelemesi yaptırılmaktadır. Bu konuda kusurlu görünenler hakkında yasal işlem yapılacaktır” dedi.

Milli maçta Azerbaycan bayrağına reva görülen hakaret konusunda suskunluğunu bozan Bursa Valisi Harput, hatasını bayrakların toplandığı kutularla örtbas etmeye çalıştı

Haber : Fatih ERBOZ
Türkiye ile Ermenistan arasında oynanan milli maçta, Azerbaycan bayraklarının üzerinde WC yazan kutulara konulması konusunda sessiz kalan Bursa Valisi Şahabettin Harput, suskunluğunu nihayet bozdu. Bayrakların toplandığı kutuların fotoğraflarını gösteren Harput, kusuru olanlar hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi. Vali Harput, makamında düzenlediği basın toplantısında, Atatürk Stadı’nda oynanan maç öncesi ve sonrası Azerbaycan bayraklarıyla ilgili bir kısım çevrelerin haksız eleştiri ve ithamlarda bulunduğunu ifade etti.

Kurallara uyduk
Maçın, Dünya Kupası eleme maçı olduğuna işaret eden Harput, turnuvaya katılan tüm ülkelerin, müsabakalar süresince FIFA’nın kurallarına uyma zorunluluğu bulunduğuna dikkati çekti. Harput, FIFA’nın Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) maç günü yazdığı ve TFF’nin de Bursa Valiliği’nden uygulanmasını istediği kararın belirleyici olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “FIFA, bu kararıyla kendi statüsü ve güvenlik regülasyonunun ilgili maddeleri gereği, Azerbaycan bayrağının müsabakaya sokulamayacağını bildirmiş, aksi halde müsabakayı iptal edeceğini beyan etmiştir. Valiliğimizin, bu kararı uygulamada takdir hakkı söz konusu olmayıp, uygulama zorunluluğu vardır.”
238 bayrak toplandı
Vali Harput, stat girişinde FIFA gözlemcilerinin de denetiminde, güvenlik birimleri tarafından çeşitli boylarda 238 Azerbaycan bayrağının kutularda toplandığını kaydederek, “Ayrıca bazı basın organlarında yer aldığı bildirilen izdihama dayalı hoş olmayan görüntü ve resimlerin tarafımızdan incelemesi yaptırılmaktadır. Bu konuda kusurlu görünenler hakkında yasal işlem yapılacaktır” dedi. Hiçbir Türk insanının, Azerbaycan bayrağına karşı saygısızlık yapmasının söz konusu olamayacağını vurgulayan Harput, konuyla ilgili ayrıca Valilik tarafından da güvenlik birimleri nezdinde uyarıların yapıldığını dile getirdi.


Hiç zorlama olmadı
Harput, gizlice veya kamufle ederek stada Azerbaycan bayrağı ve Azerbaycan bayraklı tişörtlerle gelenlerin, maç sırasında ellerindeki bayrak ve tişörtleri açtığını ifade ederek, bu kişilere, güvenlik birimleri tarafından herhangi bir zorlayıcı muamelede bulunulmadığına işaret etti. Maçın, Bursa seyircisinin dünyaya örnek bir davranış bütünlüğü, uyum ve olgunluğu içerisinde geçtiğini dile getiren Harput, “Öte yandan Azerbaycanlı kardeşlerimizin de incinmemesi için gereken her türlü hassasiyet gösterilmiştir” dedi.