Vahid Moradi kimdir, neden öldü? Moradi yaşıyor mu?

Vahid Moradi kimdir, neden öldü? Moradi yaşıyor mu?

İranlı mafya babalarından biri olarak kabul edilen Vahid Moradi’nin ölümü üzerine şüpheler devam ediyor. İranlı bir suç örgütü lideri olan Moradi, İran’da işlemiş olduğu suçlar nedeniyle tutuklanmıştı. Peki, Vahid Moradi kimdir, neden öldü?

Vahid Moradi öldü mü, yaşıyor mu sorusu son günlerin en çok merak edilen hadiselerinden biri haline geldi. İranlı bir suç örgütü lideri olan ünlü mafya babalarından Vahid Moradi, İran’da işlemiş olduğu suçlar nedeniyle cezaevinde yatıyordu.

İran Kürtlerinden olduğu belirlenen Moradi''nin organize suç örgütü liderliği, cinayet ve adam yaralama gibi birçok suçtan sabıkası vardı. Son olarak da işlediği bir cinayet suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Cezaevinde yatarken 17 Temmuz 2018 tarihinde koğuşunda başka bir çete tarafından Vahid Moradi‘nin öldürüldüğü haberleri geldi. Moradi''yi öldürenlerden 7 kişi tutuklanarak hapse mahkum edildi.

Ancak Vahid Moradi olayının ilginçliği onu öldüren güçlerle ilgili olduğu sanılıyor. Çünkü, Moradi''nin devlet yetkilileri tarafından organize edilen bir suikastle öldürüldüğü iddia ediliyor. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre; Moradi, cezaevine düştüğü zaman düşmanlarının bulunduğu koğuşa konulmaması gerektiği uyarısında bulunulmuş; ancak buna rağmen devlet yetkilileri onu düşmanlarıyla aynı koğuşa koyarak ölümüne sebebiyet vermişti. Moradi, bulunduğu koğuşta bıçaklandıktan sonra da ölüme terk edilmişti.

Ayrıca Moradi’nin yaralı olarak kaldırıldığı hastane revirinde bilinçli olarak yaklaşık bir saat boyunca tedavi edilmediği de iddia edildi.

Vahid Moradi, sırtındaki altın kartal dövmesi nedeniyle yaşıtları tarafından "İran Kartalı" lakabıyla çağırılıyordu. Moradi, hayatının çoğunu İran hapishanelerinde ve dışında geçiren kötü şöhretli bir gangsterdi.

Yetiştirilme tarzı veya çocukluğu hakkında pek bir şey bilinmeyen Moradi’nin hayatı boyunca çete kavgaları ve bir suç örgütüne üye olmak gibi çeşitli suçlardan birden fazla hapis cezası bulunuyordu. Moradi aynı zamanda İranlı-Hollandalı sanatçı ve araştırmacı Pouria Khojastehpay tarafından 2018''de düzenlenen ve yayınlanan, İran''ın yeraltı suç dünyası üzerine bir araştırma projesi ve fotoğraf kitabı olan Crime Wave Tehran''da yer alan isimler arasında yer alıyordu.

Vahid Muradi, öldüğünde geriye bir dul kadın ve yetim bir çocuk bıraktı. Kaynaklara göre Moradi, oğlunun doktor veya mühendis olacağını hayal ediyordu.