Uzmanından tüp mide ameliyatı hakkında hastalara kritik tavsiyeler

Uzmanından tüp mide ameliyatı hakkında hastalara kritik tavsiyeler

Op. Dr. Sinan Tezer, tüp mide ameliyatı hakkında hastalara kritik tavsiyeler geldi.

Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniği Sorumlu Hekimi Op. Dr. Sinan Tezer, tüp mide ameliyatı ve sonrasındaki süreç hakkında açıklamalarda bulundu
Sinan Tezer, “Sleeve gastrektomi, midenin büyük bir bölümünün cerrahi yolla alınması işlemidir. Bu

işlem, midenin hacmini küçültür ve kişinin yemek yeme isteğini azaltır. Aynı zamanda, midenin açlık hormonu salgılayan kısmının da çıkarılmasıyla, kişinin iştahını dengelemesine katkı sağlar” diye konuştu.

Tezer, “Sleeve gastrektomi, genel olarak obeziteye bağlı sağlık sorunları olan veya diğer zayıflama yöntemleriyle başarı elde edemeyen kişilerde uygulanır. Sleeve gastrektomi, kişilerin kilo vermesine ve obeziteye bağlı sağlık sorunlarını gidermesine yardımcı olur. Fakat, her cerrahi müdahale gibi, sleeve gastrektominin de bazı riskleri ve olası komplikasyonları bulunur. Bu sebeple, bu alanda uzman bir bariatrik cerrah ile detaylı bir değerlendirme yaparak, bu işlemin kişisel durumunuza uygun olup olmadığına karar vermek gereklidir. Bir bariatrik cerrah ile görüşerek, bu işlemin olası yararları, riskleri ve uzun dönem sonuçları hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca, ameliyat sonrası diyetisyen desteği ile kişiye özel bir beslenme ve vitamin takviyesi programı oluşturulmalıdır. Uygun bir zayıflama planı, kişinin bireysel ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna göre belirlenmeli ve doktorların gözetiminde uygulanmalıdır. Bu işlemin sadece bir adım olduğunu ve başarılı ve kalıcı zayıflama için yaşam tarzı değişiklikleri ve düzenli egzersiz yapmanın önemli olduğunu hastalarımız hatırlamalıdır” dedi.

İlgili Haberler