Uzay çağında ilkel kabile

Uzay çağında ilkel kabile

Uzay çağında ilkel kabile

İnsanoğlu, uzaya ulaşmak için 66 yıldır çaba harcarken, Brezilya’nın Peru sınırı yakınında insanlarla temasa geçmeyen bir kabile görüntülendi

Yontma taş devri, cilalı taş devri ve tunç devri gibi çeşitli aşamalardan sonra bugünkü uygarlığına ulaşan insanlık tarihi için uzay uzunca bir süre ulaşılmaz oldu. Almanya’nın 1942 yılında fırlattığı A-4 uzaya ulaşma amacı taşıyan ilk roket olurken, birçok ülkeyi de uzay yolculuğu için harekete geçirdi. SSCB, İngiltere ve Amerika uzay için yarışa girdiler. İnsanoğlu dünya dışında hayatın izini sürerken, Amazon ormanlarının Brezilya-Peru sınırında kalan kesiminde hala taş devrindeki gibi yaşayan bir kabile keşfedildi. Yerli kabileler üzerine araştırma yapan İngiltere merkezli “Survival International” adlı sivil toplum kuruluşuna bağlı bir ekip, Brezilya’nın Peru sınırında bulunan Acre eyaletinde yaptığı incelemede sıradışı görüntülere tanıklık etti.

Helikoptere ok attılar
Helikopterle bölgeyi tarayan ekip, kendi kabileleri dışında kimseyle iletişim kurmamış yerlilere ait, yapraklardan yapılmış kulübeleri tespit etti.  Hala taş devrini yaşayan kabile üyeleri, helikopteri görünce korku içinde kaçarken, kabilenin erkekleri ise araca ok atarak savunmaya geçti.