Uzay bilimciler bile ne olduğunu anlamadı. Dünyanın çok yakınından geçti. Yaklaşık 10 metre büyüklüğünde

Uzay bilimciler bile ne olduğunu anlamadı. Dünyanın çok yakınından geçti. Yaklaşık 10 metre büyüklüğünde

NASA'nın Dünya'ya Yakın Cisimleri Araştırma Merkezi (CNEOS) , henüz tam olarak ne olduğu bilinemeyen bir cismin Dünya'nın çok yakınından geçtiğini açıkladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 4 ila 10 metre büyüklüğünde olan "2020 SO" adlı cismin 50 bin kilometrelik mesafeden Dünya'nın yanından geçtiğini duyuruldu.

Euronews'in haberine göre, uzay bilimcileri 4 ila 10 metre büyüklüğünde olan "2020 SO" adlı cismin 50 bin kilometrelik mesafeden Dünya'nın yanından geçtiğini açıkladı.

1966'DAN KALAN PARÇA OLABİLİR

NASA'da görevli bilim insanlarına göre "2020 SO" normal bir asteroid değil, Eylül 1966'da Ay'a gitmesi planlanan ama başarısızlıkla sonuçlanın misyondan gelen bir roket parçası olabileceği düşünülüyor.

DÜNYA'YA DÜŞME İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK

İlk kez 17 Eylül'de Hawaii'de Pan-Stars teleskobu tarafından görülen bu cismin, yakınından geçtiği Dünya'ya düşme ihtimali çok düşük olarak görülüyor.

Dünya ile Ay arasındaki mesafenin yaklaşık 400 bin kilometre olduğunu hatırlatan gökbilimci Gianluca Masi, "Gerçekten çok yakından geçti. Bu, Dünya-Ay mesafesinin yaklaşık yüzde 13'ü. Ama Dünya için bir risk teşkil etmiyor" dedi.

Araştırmacılara göre, "2020 SO" Mart 2021'den itibaren Dünya'nın yörüngesinden Güneşin yörüngesine geçecek.