Üyelikle alay etti

Üyelikle alay etti

Üyelikle alay etti

Rus Büyükelçisi Dimitri Rogozin, NATO’ya girmeye çalışan Ukrayna’yı ti’ye aldı: Durumunuz, Türkiye’nin AB üyeliği gibi; 25 yıldan önce imkansız!

Türkiye’nin AB serüveni dalgaya alındı 
Rusya’nın NATO Büyükelçisi, Ukrayna’nın ittifaka girme çabasını eleştirerek, “Durum tıpkı Türkiye’nin AB üyeliği gibi, 25 yıldan önce üyelik imkansız” ifadesini kullandı

Rusya’nın NATO Büyükelçisi Dimitri Rogozin, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme çabalarıyla dalga geçti. Ukrayna’nın NATO’ya katılma uğraşını eleştiren Rogozin, “Durum tıpkı Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği gibi.Yani Ukrayna’nın NATO üyeliği bir gün gerçekleşecek olsa dahi bu 15, 20, hatta 25 yıldan önce imkansız” dedi. Rus RIA Novosti ajansının haberine göre, Rus Büyükelçisi Dimitri Rogozin, NATO içinde Almanya liderliğindeki bir grubun Amerika Birleşik Devletleri’nin desteklediği Ukrayna ve Gürcistan’ın NATO üyeliğini engellediğini belirterek, ittifakın eski Sovyetler Birliği topraklarına doğru yayılamadığını görmekten memnun olduklarını söyledi.

Hazmedilmesi güç
Rus temsilci, Türkiye’nin AB tarafından “sorunlu ve hazmedilmesi güç” görülmesi gibi Ukrayna’nın da NATO nezdinde sorunlu ve hazmedilmesi güç bir ülke olarak görüldüğünü söyledi. NATO üyesi 26 ülkeyi biraraya getiren 2008 Bükreş zirvesinde, ABD, ısrarla  Ukrayna ve Gürcistan’ın üyeliklerini desteklemişti. Ülkelerin eylem planına dahil edilmeleri konusunda ise uzlaşma sağlanamamıştı. Moskova ise, iki ülkenin ittifaka üye olabilecekleri taahhüdünü büyük stratejik hata olduğunu belirtmişti.

Mutlu olduk
Rusya’nın NATO Büyükelçisi Dimitri Rogozin, ittifakın eski Sovyetler Birliği topraklarına doğru yayılamadığını görmekten memnun olduklarını söyledi.