Usulsüz kesime 107 YTL ceza

Usulsüz kesime 107 YTL ceza

Usulsüz kesime 107 YTL ceza

Kurbanlık büyük ve küçük baş hayvanların nakil ve taşınmaları da sıkı denetim altına alındı. Satış yapılan pazarlar da veteriner kontrolünde sürekli denetimler yapılıyor.

Tüm yurtta Kurban Bayramında belirlenen yerler dışında kesim yapılmasına izin verilmeyecek. Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri,  belirlenen yerler dışında kesim yapanlara Çevre Kanunu uyarınca 107 YTL para cezası uygulanacağını kaydettiler. Kurban Bayramında çevre kirliliğinin ve hayvanlara kötü muamelenin engellenmesi amacıyla yoğun denetimler yapacaklarını söyleyen yetkililer, kendi mülk ve bahçelerinde kurbanlarını kesmek isteyenlere ise çevre ve insan sağlığına uygun olması koşuluyla izin verileceğini belirttiler.

Taşımaya denetim
Öte yandan, belgesiz ve sağlıksız nakledilen hayvanların sahibine 2 bin 666 YTL, bunları nakleden araçların sahibine bin 775 YTL idari ceza verilecek. Ayrıca sağlıksız kurbanlık naklinde  kullanılan  araçlar 3 ay süreyle de  trafikten men edilecek. İl ve ilçe belediyeleri tarafından tespit edilen hayvan  pazarları dışında alım ve satımlara da izin verilmeyecek.