Usulsüz atama 700'e ulaşmış!

Usulsüz atama 700'e ulaşmış!

Usulsüz atama 700'e ulaşmış!

TÜRK Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik’in giderayak yaptığı usulsüz atamaların 700’e ulaştığını açıkladı. MHP’li vekil Yılmaz Tankut, konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Usulsüz atama 700’e ulaştı
Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, eski Bakan Hüseyin Çelik’in, giderayak
sadece İstanbul’da idareci olmayı hak etmemiş 225 kişiyi müdür olarak atadığını söyledi

Haber: Sümeyra YILMAZ
Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, “Bakan Onayı” ile 76. maddeye göre yapılan usulsüz müdür atamalarının İstanbul’da 225, Türkiye Genelinde 700’e ulaştığını söyledi. Bostan, sendika olarak yaptıkları tespitlere göre Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik’nin “giderayak”, usulsüz olarak İstanbul’da 167 atama yaptığını söyledi. Hanefi Bostan, “Hiçbir hukuk kuralına ve hiçbir adalet anlayışına sığmayan bu skandal uygulamanın sonucunda 160’ı okul müdürü, halk eğitim merkezi ve öğretmen evi müdürü, 2’si okul müdür yardımcısı ve 5’i de öğretmen olarak atanmıştır” dedi. İstanbul’da yirmi gün içinde yapılan usulsüz atamaların sayısının 167 kişi ile sınırlı olmadığını İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’in 8 Mayıs 2009’da İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ile yaptığı toplantıda ortaya çıktığını kaydeden Bostan, şunları söyledi:

Atamalara önayak oldu
“Ata Özer’in verdiği bilgiye göre; İstanbul’da Bakanlık tarafından bizzat 163 kişinin okul müdürü olarak atamasının gerçekleşmesinde ön ayak olduğunu ve bu atamaların bilgisi dahilinde gerçekleştiğini, geriye kalan 30 kişinin atamasında kimlerin rolünün olduğunu bilmediğini açıklamıştır. Görüldüğü üzere İstanbul’da yapılan usulsüz atamaların sayısının yaklaşık 200 olduğu, bunlara İstanbul’da yeni kurulan 8 ilçeye yine usulsüz olarak atanan ilçe Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürlerini de ekleyince, toplam sayının 225’e çıktığı anlaşılmaktadır. Ülke genelinde de usulsüz atama sayısı ilçe Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürleri ile birlikte 700’e ulaşmış bulunmaktadır.”


ÇELİK: Yetkim vardı kullandım
Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, “Devlette devamlılık, iş ve işlemlerin boşluk kabul edemeyeceği prensibinden hareketle tamamen yasal mevzuat çerçevesinde yapılan atamaların ’giderayak’ şeklinde nitelendirilmesinin haksız ve mesnetsiz bir yakıştırma” olduğunu bildirdi. Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın ve yayın organlarında “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı okul ve kurumlara ’giderayak’ usulsüz bazı yönetici atamaları yaptığı yönünde” haberler yer aldığını belirtti. Çelik, şunları kaydetti:

Yönetmelik yoksa

“Defalarca valiliklerin yapacağı atamalarda esas olmak üzere yönetmelikler hazırlanmış ve buna göre yöneticiliklere atamalar yapılmış. Ancak kendi ideolojik duruşları istikametinde Bakanlığı idare etmeye hevesli bazı sendikalar tarafından her seferinde yönetmelikler Danıştay’a götürülmüştür. Yönetmelik yoksa, kanun da bir Bakan’a yetki veriyorsa ve Bakan da buna göre atama yapıyorsa, burada usulsüzlük aramak iyi niyetle bağdaşmamaktadır.