Usta'dan İbdil açıklaması

Usta'dan İbdil açıklaması

MHP Grup Başkan vekili Usta, İdlib'deki kimyasal silah saldırısına ilişkin, "Yüzlerce defa bu şekilde gaz kullanımı söz konusu oldu. Dünya seyirci maalesef" dedi.

MHP Grup Başkan vekili Erhan Usta, MHP'nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 20. yılı dolayısıyla Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nca Gazi Caddesi'nde düzenlenen "Başbuğ Alparslan Türkeş" sergisini ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Usta, "Hiçbir şekilde kabul edilebilir bir şey değil. İnsanlık dışı. Kimyasal gaz kullanımı sonucu yüzün üzerinde çoğu çocuk olmak üzere insan hayatını kaybetti. Bu ilk değil, dünya seyirci kalıyor, sessiz kalıyor. Her şeyden önce insan, ayrıca da Müslüman, bizim dindaşlarımız o insanlar. Mazlum, mağdur insanlar. Yüzlerce defa bu şekilde gaz kullanımı söz konusu oldu. Dünya seyirci maalesef. O yüzden Türkiye güçlü olmalı. Etrafımızda adalet istiyorsak, Türkiye'yi daha güçlü kılmamız lazım. Bütün gayretlerimiz de Türkiye'nin daha güçlü olması içindir" dedi.