Uras, Orhan Pamuk gibi konuştu mu?

Uras, Orhan Pamuk gibi konuştu mu?

Uras, Orhan Pamuk gibi konuştu mu?

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’ın, sözde Ermeni soykırımını kabul eden açıklamalarda bulunduğu iddia edildi. Pan Armenian adlı internet sitesinde yer alan habere göre Uras, “Ermenilere karşı korkunç bir katliam yaptık” dedi. Sitedeki bu haberi dünkü köşesine taşıyan Milliyet yazarı Melih Aşık, şunları yazdı: Haberi Pan Armenian adlı internet sitesi, “Tarihte ilk kez bir Türk milletvekili Ermeni soykırımının tanınmasından söz etti” başlığıyla veriyor. Bu Türk, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras...

Türkiye kabul etmeli
Habere göre Ufuk Uras, gazeteci Raffi Arax ile yaptığı röportajda diyor ki: Ermenilere karşı korkunç bir katliam yaptık. Türkiye bunu kabul etmelidir. Bu vahşeti nasıl adlandıracağımız önemli değildir; soykırım, etnik temizlik vs... Önemli olan inkârı mümkün olmayan korkunç bir katliam yapılmış olmasıdır... ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Ermeni internet sitesinde soykırımı tanıdığı yönünde çıkan haberleri yalanlarken, konuyu bir insani trajedi olarak kabul ettiğini vurguladı.

Kendisini savundu

Bu trajediyle yüzleşilmesini isteyen Uras, “1915 olaylarını görmezden gelmenin anlamı yok. Ancak İttihat ve Terakki’nin yanlış politikaları nedeniyle Cumhuriyet döneminin yargılanmasına karşıyım. Olayı soykırım olarak da görmüyorum” dedi. Uras hakkında, “www.panarmenian.net” adlı sitede “Türkiye’de ilk kez bir milletvekili, Ermeni soykırımını kabul etti” şeklinde bir haber çıktı. Haberde, Fransız gazeteci Jean Eckian ve Rafi Arax’ın Uras ile yaptığı söyleşide Ermeni soykırımını tanıdığı açıklandı. Uras, Eckian’ı tanımadığını söylerken, Arax’ın İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkan Yardımcısı olduğunu ve Agos gazetesi için kendisiyle röportaj yaptığını açıkladı. Ufuk Uras, “Bu mesele ile yüzleşmek gerekiyor. Öldürülen Hrant Dink de bizim partinin üyesiydi” dedi.