Üniversiteli Gülçin'e veda

Üniversiteli Gülçin'e veda

Üniversiteli Gülçin'e veda

Üniversiteli Gülçin’in ölümü tüm sevenlerini derin bir acıya boğdu
TRABZON’da otobüs durağında beklerken otomobilin çarpması sonucu can veren Orman Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Gülçin Plevne için okulu önünde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.


O, üniversite öğrencisiydi. Okuluna gitmek için otobüs bekliyordu. Durağa otobüs yerine azrail geldi. Son yolculuğu yürekleri dağladı

Son durağı oldu
Trabzon’da beklediği otobüs durağında otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Gülçin Plevne için öğrenim gördüğü fakülte önünde tören düzenlendi. Plevne’nin Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi, ambulansla KTÜ Orman Fakültesi önüne getirildi. Buradaki törene Gülçin Plevne’nin babası Ercan ve kardeşi Burçin Plevne, KTÜ Rektörü, dekanlar, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Karanfillerle uğurlandı

Törende konuşan Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Cemal Özkan, kazada hayatını kaybeden öğrencisi Gülçin Plevne’nin örnek kişiliğiyle ön planda olduğunu belirterek, “Bu kaza bizlere inanılmaz bir acı yaşattı. Onu bu genç yaşta kaybetmek kadar zor bir şey olmasa gerek. Ailesine ve sevenlerine sabır dilemekten başka bir şey diyemiyorum” dedi. Bazı sınıf arkadaşlarının sinir krizi geçirdiği törende kimi öğrenciler ise Plevne’nin tabutuna karanfil bıraktı.

Ailesi perişan
Cenazeyi almak için Ankara’dan Trabzon’a gelen baba Ercan ve kızkardeş Burçin Plevne’nin ise ayakta güçlükle durabildiği gözlendi. Arkadaşları, derslerinde çok başarılı olan Gülçin Plevne’nin bu yıl mezun olmayı beklediğini söyledi. Törenin ardından Gülçin Plevne’nin cenazesi, ambulansla götürüldüğü Trabzon Havalimanı’nda tarifeli uçakla Ankara’ya gönderildi. Yollara dizilen okul arkadaşları ve vatandaşlar Gülçin için gözyaşı döktü.

Trafik kurbanı Önceki gün Trabzon’dan Rize istikametine giden Rahim D. yönetimindeki 61 AP 023 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak Gülçin’e çarpmış ve ölümüne neden olmuştu.

Baba yüreği Gözü gibi bakıp büttüğü ve okuması için Trabzona gönderdiği biricik kızını kaybeden babanın acısı cenazeye katılanları tarifsiz acılara gömdü.