'Ümraniye'de şok bir iddia!

'Ümraniye'de şok bir iddia!

'Ümraniye'de şok bir iddia!

Ümraniye’de bazı hakim ve savcılar tutuklanacak iddiası
Kemal Alemdaroğlu’nun avukatı Metin Çetinbaş, Ümraniye davasına bakan bazı hakim ve savcıların tutuklanabileceğini iddia etti.

Ümraniye davasının tutuksuz sanıklarından İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun avukatı Metin Çetinbaş, bu dava nedeniyle bazı hakim ve savcıların tutuklanacağını öne sürdü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde  görülen davanın dünkü duruşmasınmda, Alemdaroğlu’nun avukatı Metin Çetinbaş savunma yaptı. Eski bir ağır ceza hakimi olduğuna dikkat çeken Çetinbaş, soruşturmanın hukuka aykırı yapıldığını, duruşmaların başında da savcıların küfürlü kelimeleri ağızlarını doldura doldura ve vurgu yaparak okuduklarını söyledi.

İddianameyi eleştirdi
Çetinbaş, “İddianame metninin bir nezaketi vardır. Bu iddianameyi yazan savcıları kınıyorum. Sanılmasın ki makamlar kalıcıdır. Bu dava nedeniyle bazı savcı ve hakimler tutuklanacak” dedi. Serbest bir sanığın düzenli olarak duruşmalara gelmesi halinde aylık harcamasının 5 bin TL’yi bulacağına dikkat çeken Çetinbaş, “Bir hakimin ayda 5 bin lira kazandığını biliyoruz. Tüm kazancınızı sadece davaya katılmak için harcadığınızı düşünün. Asgari ücretin 500 lira olduğu bir ülkede yaşıyoruz. İnsanlar buraya gelmenin maddi yükünü karşılayamıyorlar” dedi. Çetinbaş, AKP aleyhine olan konuların yeni Ümraniye operasyonlarıyla gündemden düşürüldüğünü ileri sürdü. Çetinbaş, AKP ve hükümete karşı demokratik tepkilerden sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından açılan kapatma davasının da yeni bir operasyonla gündemden düşürüldüğünü iddia etti. Çetinbaş, “Aynı şekilde Deniz Feneri yolsuzluğuyla alakalı iddianame sırasında da bir Ümraniye dalgası yapıldı” iddasını dile getirdi. 
Haber: Salim YAVAŞOĞLU