Ümraniye'de 3 tahliye

Ümraniye'de 3 tahliye

Ümraniye'de 3 tahliye

* İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklardan Sami Hoştan, Abdülmuttalip Tonçer ve Serhan Bolluk’un dosya kapsamı, suç vasıflarının değişme ihtimali ve tutuklulukta geçen süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Ümraniye davasında 3 tahliye
Sami Hoştan, Abdülmuttalip Tonçer ve Serhan Bolluk tahliye edildi

Ümraniye davasında dün 3 tahliye kararı çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki Ümraniye davası duruşmasında Mahkeme Heyeti, dosya kapsamı, suç vasıflarının değişme ihtimali ve tutuklulukta geçen süreyi dikkate alarak, tutuklu sanıklardan Sami Hoştan, Serhan Bolluk ve Abdülmuttalip Tonçer’in tahliyesini kararlaştırdı. Mahkeme Heyeti, bu sanıkların yurt dışına çıkışlarına yasak getirdi. Duruşma, 23 Şubat Pazartesi günü saat 09.30’a ertelendi.

Özcan’a çapraz sorgu
Bu arada, Dünkü duruşmada tutuklu sanıklardan Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan’ın savunması ve çapraz sorgusu tamamlandı. Savunmasında iddianamede delil olarak sunulan, “İzmir Şirinyer’deki NATO tesislerini kiralık bir ev tutarak izlediği ve fotoğraflarını çektiği bilgisinin doğru olmadığını” ifade eden Özcan, böyle bir eylemde bulunmasının mümkün olmadığını ifade etti. Özcan, İddianamede delil olarak sunulan ajandalarının çoğunda, haber amaçlı gittiği toplantılarda ya da İşçi Partisi toplantılarında aldığı notların yer aldığını savundu.