ÜMRANİYE'DE 17 YENİ GÖZALTI

ÜMRANİYE'DE 17 YENİ GÖZALTI

ÜMRANİYE'DE 17 YENİ GÖZALTI

‘Ümraniye’de
gözaltılar sürüyor
Ümraniye soruşturması çerçevesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Hakkari’de 17 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında 5 teğmen ve 1 askeri öğrenci de var. Genelkurmay da askeri personelle ilgili gözaltıları doğruladı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

Savcı istedi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 17 Eylül 2008 tarihli talimatıüzerine, 5 teğmen ve 1 askeri öğrenci 18 Eylül 2008 tarihinde askeri makamlartarafından gözaltına alınmıştır.Anılan personel, talimat gereği ifadeleri alınmak üzere askeri personelnezaretinde İstanbul Merkez Komutanlığına sevk edilmişlerdir. “ Bu arada, gözaltına alınanların bulundukları yerlerde yapılan aramalarda bazı dökümanlara el konulduğu ifade edilirken, gerekli işlemlerin ardından il dışındaki tüm tutukluların İstanbul’a sevkedildiği dile getiriliyor. 

İfadeler gizleniyor
Öte yandan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in avukatları, Ergenekon iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında, Tuncay Güney’in ifadelerinin bir kısmının gizlendiği iddiasıyla ve görevi ihmal ettikleri gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.