Ümit Özdağ'dan Milli Eğitim Bakanı hakkında flaş açıklama 'Liyakatsizlik kelimesinin karşısına Yusuf Tekin yazın, tam oturuyor'

Ümit Özdağ'dan Milli Eğitim Bakanı hakkında flaş açıklama 'Liyakatsizlik kelimesinin karşısına Yusuf Tekin yazın, tam oturuyor'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Fatih Altaylı'nın yayınında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i rektör yapmak için hükümetin yasa değiştirdiğini söyledi.

Milli Eğiim Bakanı Yusuf Tekin için yasa değiştirildiği anlatan Prof. Ümit Özdağ, "Profesör yapılıyor. 5 yıl profesörlük yapmadan rektör olamazsınız. O yasa kaldırılıyor. Rektör yapılıyor. Sonra o yasa tekrar değiştiriliyor" diye konuştu.

Başkaınlık rejiminin en fazla korunan ve kollanan bürokratının Yusuf Tekin olduğunu söyleyen Ümit Özdağ, "Türkçe sözlükte 'liyakatsizlik' kelimesinin karşısına örnek olarak onun adını yazsanız tam oturuyor" dedi.
Fatih Altaylı'nın 'Eğitimcilik konusunda bir tecrübesi bir birikimi var mı?' diye sorması üzerine Ümit Özdağ, "Birikiminin ortaya çıkardığı sonucu görüyoruz" diye yanıt verdi.

'YENİ MÜFREDATLA TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 100 YILLIK EĞİTİM BİRİKİMİ TASFİYE EDİLDİ'

Yeni eğitim müfredatı hakkında eleştiriler yapan Prof. Ümit Özdağ, bakanın müfredat üzerinde 10 yıldır çalışıldığını söylediğini belirten Özdağ, '10 yıldır çalışılan şeyi 1 haftada tartışmaya açıp, tartışmayı da 1 hafta uzatıp, tamam bitti diyemezsiniz.' diye konuşarak bunun akılla, toplumla alay etmek olduğunu, yangından mal kaçırma olduğunu söyledi.

Özdağ olması gereken şeyin ise bu sürecin şeffaf olması, değişik kurum kuruluş ve pedagogların da davet edilmesi, görüşlerinin alınması ve programın şekillenmesi olduğunu ancak bunların hiç birinin yapılmadığını vurguladı.

Özdağ, Türk Eğitim Vakıfları Dayanışma Konseyi'nin hazırladığı raporda Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık eğitim birikiminin tasfiye edildiğinin vurgulandığını aktardı.

İlgili Haberler