Ulusal Kanal yönetiminden yapılan açıklamada, “Türkiye onu her gün yinelediği "Varlığımız Türk varlığına armağan olsun" sözüyle tanıdı. O sözün namusuyla son nefesine kadar yaşadı. Vatan Partili, Aydınlıkçı, vatan ve devrim mücadelesinin bir neferi olarak aramızdan ayrıldı... Onun deyişiyle ‘Büyük milletimizin’ başı sağolsun... Teoman! Resneli Niyazi''ye, Talat Paşa''ya, Mustafa Kemal''e bizden selam söyle... Aynı senin gibi, onların izinde biz de bu milletin fedaisi olacağız. Vatan sağolsun!” denildi.
43 yaşındaki Alili, bir süredir İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi''nde tedavi görüyordu.
17 NİSAN’DA DUYURMUŞTU
Alili, sosyal medya hesabından 17 Nisan''da yaptığı son paylaşımında test sonucunun pozitif olduğunu duyurmuştu: "Eee pozitif olalım dedik ama kovidi kastetmemiştik. Mecburi izolasyon süreci başladı."
TEOMAN ALİLİ KİMDİR?
15 Şubat 1978''te İstanbul''da doğdu. İlkokulu Vatan İlkokulu''nda ortaokul ve liseyi Rıfat Canayakın Lisesi''nde tamamladı. Lise yıllarında lisanslı basketbolcu olarak çeşitli takımlarda spor yaptı. Üniversite eğtimi için Makedonya Kiril Metodi Üniversitesi Yüksek Basketbol Antrenörlüğü bölümüne girdi.
Öğrencilik yılları zamanında aktif olarak Yugoslavya iç savaşını yaşadı, Yugoslavya''nın birliğini savunan gruplarla birlikte çalıştı. 2000 yılında Aydınlık Dergisi''nde çalışmaya başladı. Aydınlık Dergisi''nde dış haberler muhabirliği ve editörlüğü ile spor yazarlığı yaptı. 2000 yılından itibaren aynı zamanda Ulusal Kanal''da çalıştı. Muhabirliğin yanı sıra dış haber editörlüğü, haber müdür yardımcılığı, haber müdürlüğü ve programcılık yaptı. Ergenekon kumpası döneminde gözaltına alındı ve Türk vatandaşı olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edildi. Uzun süre yurtdışında yaşayan Teoman Alili Makedonya''da evlendi ve Türkiye''ye döndü.
Yugoslavya Dersleri, Küresel Irkçılığın Kurbanları ve Balkan Hikayeleri isimli yayımlanmış üç kitabı olan Teoman Alili''nin Atatürk''ün Ata Yurdu Kocacık ve Adı Yasaklı Ülke isimli iki belgesel çalışması da bulunmaktadır. İyi derecede Rusça, İngilizce, Bulgarca, Arnavutça konuşmasının yanısıra Balkan ülkelerinde konuşulan dil ve lehçelere de hakimdir.