Ukrayna NATO'dan vazgeçti

Ukrayna NATO'dan vazgeçti

Ukrayna NATO'dan vazgeçti

Daha önce NATO’ya üyelik başvurusu yapan Ukrayna bu kez topraklarında ittifak üslerini engellemeyi öngören bir yasa tasarısını kabul etmeye hazırlanıyor

Yuşçenko ve Timoşenko, Ukrayna’nın Üyelik Eylem Planı’nın başlatılması için
NATO’ya başvurmuştu.

Rus haber ajansı RİA, başkent Moskova’da Ukraynalılarla bir toplantıda bir araya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko’nun, NATO üyeliğine karşı yasa tasarısıyla ilgili açıklamayı yaptığını duyurdu. Ajans,  Yuşçenko’nun toplantıda, Rusya’nın NATO üsleriyle ilgili kaygılı olması durumunda Ukrayna’nın üs için asla girişimi olmayacağını, topraklarında üslerin yasaklanmasını yasal olarak güvence altına almaya hazır olduklarını ifade ettiğini belirtti. NATO savunma bakanları, geçen hafta ttifak ile üyelik öncesi süreci başlatmak üzere başvuran Ukrayna’ya olumlu sinyal vermemişti.

İkiye bölündüler
Viktor Yuşçenko ve Başbakan Yulia Timoşenko, Ukrayna’nın Üyelik Eylem Planı’nın başlatılması için NATO’ya başvurmuştu. Bu planın başlatılması, üyeliğe doğru atılmış önemli bir adım olarak kabul ediliyor. NATO’ya üyelik konusunda Ukrayna’da siyaset ikiye bölünmüş durumda.