Uçağın kanadında bin 300 kilometre uçtu

Uçağın kanadında bin 300 kilometre uçtu

Uçağın kanadında bin 300 kilometre uçtu

Çocuğun uçağın kanadında saklandığı 1300 kilometre uçuş sonrası ancak orta çıktı . Perm kentinden havaalanan uçağın kanatlarında Moskova'daki havaalanına inişi sırasında bir cisim düşünce olay ancak fark edildi.

Rusya'nın 'Tvoy Den' gazetesinin haberine göre; Andrey isimli çocuk ailesiyle yaşadığı tartışma sonrası havaalanı görevlilerine görünmeden uçağın altında bulunan teker boşluğunda saklandı. 15 yaşındaki Andrey uçağın Moskova'nın Vnukova havaalanına inişi sırasında iniş takımlarının açılmasıyla yere düştü. Uçağın pilotu ancak o zaman olayın farkına varabildi. Olay yerine çağrılan ambulanslar Andrey'e ilk yardımı yaptı. Vücudu donduğu belirtilen çocuğun sağ kurtulmasına doktorların şaşırdığı kayd edildi. Rus çocuğun elleri ve ayaklarının şiştiği bu nedenle üzerindeki elbise ve ayakkabılarını zorlukla çıkartıldığı kayd edildi.

Böyle bir yolculuk sonrası çocuğun sağ kalması görenleri hayrete düşürdü. Havaalanından yapılan açıklamada uçağın 10 bin metre yükseklikte yaklaşık 2 saat uçtuğunu ve iniş sırasında ise havanın eksi 50 derece soğuk olduğunu bildirdiler. Bu derecede birkaç saniyenin bile çocuğun ölmesi için yeterli olduğunu ifade eden doktorlar çocuğun hala yaşamasını mucize olarak nitelendirdi.

Andrey'in evden içkili babası ile sık sık tartıştığı için kaçtığı belirtildi. Uzmanlar çocuğun uçağın kanadında saklandığı yerin iniş takımlarının kalkıştan sonra yerleştiği boşluk olabileceğini açıkladılar.

Hastaneye kaldırılan Andrey'in yoğun bakımdan çıktığı ve sağlık durumunu iyi olduğu bildirildi.