Türkiye'deki varlığı da uzun süre tartışma konusu olan Uber, hem fidyecilere istediği rakamı verdi hem de bu olay nedeniyle 148 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.
Yolcularla müşterileri mobil uygulama üzerinden buluşturan araç çağırma platformu Uber'e 2016 yılında yaşanan veri sızıntısı nedeniyle 148 milyon dolarlık ceza kesildi. Uber, 57 milyon sürücü ve müşterinin bilgilerinin çalınması sonrasında hackerlara 100 milyon ödeme yaptığını açıklamıştır.
Şirket, söz konusu olayla ilgili olarak ABD'de görülen davada, mahkemenin Uber'e kestiği 148 milyon dolarlık para cezasını ödemeyi kabul etti. New York Başsavcısı Barbara Underwood, Uber'e kesilen cezayla ilgili olarak, "Tüketici ve işverenlerin bilgilerini sızdıran şirketlere sıfır tolerans gösteriyoruz" dedi.
HEM FİDYEYİ ÖDEDİ HEM CEZA KESİLDİ
2016'nın Ekim ayında yapılan saldırıda hackerlar büyük çoğunluğu ABD'de olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerindeki 50 milyonu aşkın Uber müşterisinin isimlerini, e-posta adreslerini ve telefon numaralarını çalmıştı. Kullanıcıların kredi kartı bilgilerinin güvende olduğunu duyuran Uber, saldırganlar tarafından ele geçirilen yolcu ve sürücülerin kişisel bilgilerini geri almak için hackerlara fidye ödemeyi kabul etmişti.