Twitter'da siber zorbalığa son!

Twitter'da siber zorbalığa son!

Twitter, sosyal medyada siber zorbalık ve taciz ile mücadele yeni bir boyut kazandıracak Güvenlik Modu özelliğini yaygınlaştırıyor.

ShiftDelete - Sosyal medya aracılığıyla siber zorbalık ve dijital taciz, internetin en önemli sorunlarının başında. Devletler vatandaşların çevrim içi ortamda güvende kalmaları için gerekli yasal düzenlemeleri yapıyor. Ancak kötü niyetli kişiler, sosyal ağların kurallarını dahi atlatmayı başararak (sahte hesap açma gibi) zorbalığa devam ediyor.

Sosyal medya şirketleri ise internet güvenliği meselesine özel olarak yoğunlaşmış durumda. Twitter, zararlı veya kötü amaçlı tweetlere maruz kalmanızı engellemek amacıyla geliştirdiği Güvenlik Modu özelliğinin kapsamını genişletti. İlk olarak Eylül ayında kullanıma sunulan mod şimdiye kadar beta (test) aşamasındaydı.

Güvenlik Modu, siber zorbalık ile nasıl mücadele edecek?

Twitter’ın Android, iOS ve Web sürümünde kullanılabilen Güvenlik Modu başlangıçta 750 kişinin erişimine açıktı. Eylül ayından beri beta süreci devam eden özelliği bugünden itibaren ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda’daki toplam Twitter hesaplarının yarısı kullanabilecek.

Şirket gelişmeyi resmi sosyal medya hesabında duyurdu. Aylarca Güvenlik Modu’nu kullanan beta kullanıcılarından görüş ve önerileri aldıklarını belirten Twitter, özelliği nasıl daha iyi hale getirebileceği konusunda daha fazla geri bildirime ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bu kapsamda modun kullanılabildiği ülke sayısını genişlettiğini kaydetti.

Güvenlik Modu, paylaştığınız bir tweete nefret içerikli veya rahatsız edici herhangi bir yanıt veren hesapları işaretleyecek. İşaretlenen hesap sizi 7 gün boyunca takip edemeyecek. Ancak istisnai olarak, sık etkileşim kurduğunuz kullanıcılar Güvenlik Modu’ndan muaf olacaklar. Bu özelliğin geliştirilmesindeki temel amaç; siber zorbalık ve taciz ile mücadeleyi hızlandırma.

Twitter inisiyatif de kullanacak

Bir Twitter sözcüsü Tatiana Britt, Güvenlik Modu ile alakalı açıklama yaptı. Britt, “Güvenlik Modu’nu Eylül ayında kullanıma sunmamızdan bu yana bazı kişilerin istenmeyen etkileşimlerden kaçınma konusunda yardıma ihtiyacı olduğunu öğrendik.” dedi. Artık zararlı veya istenmeyen yanıtları algoritmaların proaktif olarak işaretleyebileceğini de belirtti.

Bu özelliğin ne zaman genel kullanıma açılacağı maalesef henüz bilinmiyor. Ancak her halükarda Güvenlik Modu, siber zorbalık ve dijital tacizi minimize etmek için önemli bir adım olarak yorumlanıyor.